srijeda, 13. siječnja 2021.

Bez glutena: Nigellin banana kruh

Zamislite banana kruh koji je toliko sočan (i drugi dan)... Sigurno ste prilikom izrade banana kruha naribali i jabuku da bi bio sočniji, takve recepte već imam na blogu. Za ovaj recept jabuke nisu potrebne, a najsočniji je kojeg sam jela. Isprobala sam recept Nigelle Lawson i oduševili smo se. Više ne radim  ni jedan drugi!

sdfsdfsdfsdf

  • 500 g zrelih banana (vaganih s korom) + 1 zrela banana za dekoraciju
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g grčkog jogurta
  • 125 ml ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 175 g rižinog brašna
  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žličice praška za pecivo (ravne)
  • 1/2 žličice sode bikarbone (ravne)
  • 100 g čoko kapljica

Banane izgnječite vilicom. U zdjeli razmutite jaja sa šećerom. Dodajte grčki jogurt, ulje, ekstrakt vanilije i sol pa promiješajte. Dodajte banane i promiješajte. Umiješajte rižino brašno, bademe, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju dodajte čoko kapljice. Smjesu rasporedite u duguljasti kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Po želji na vrh smjese stavite bananu razrezanu na pola i malo ju pošećerite. Pecite 45 - 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 170°C (provjerite čačkalicom ako je pečeno). U slučaju da primijetite da tijekom pečenja kruh počinje previše tamniti, pokrijte kalup aluminijskom folijom. Ispečeni banana kruh ostavite u kalupu 10ak minuta, a zatim izvadite iz kalupa zajedno s papirom za pečenje i pustite da se ohladi na rešetki.


Nema komentara:

Objavi komentar