nedjelja, 7. veljače 2021.

Bez glutena: Carski drobljenac

Najdraži obrok mi je definitivno doručak vikendom. Ukoliko već imam nešto unaprijed pripremljeno, onda jutro provedem u kućnom ogrtaču i guštam u obroku, polako i bez žurbe provodim jutro. Ako želim pripremiti nešto neposredno prije doručka, onda najčešće pripremim i kutak za fotkanje, jer to obično bude neki recept koji mogu objaviti na blogu ili na društvenim mrežama bloga. Tako sam nam za doručak pripremila carski drobljenac, a usput napravila fotku s idejom kako ga servirati za Valentinovo.

sadsadasdasd


  • 3 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 10 g vanilija šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 170 g Bakin' mix brašna
  • maslac (za pečenje)

Bjelanjke izmiksajte u snijeg. U drugoj zdjeli miksajte žumanjke sa šećerom i vanilija šećerom. Dodajte mlijeko i brašno pa miksajte dok se smjesa ne ujednači. U smjesu uz pomoć vilice umiješajte snijeg od bjelanjaka. Na tavi rastopite kockicu maslaca pa stavite dio smjese da bude debljine 1 cm. Pustite da se peče na laganoj vatri dok donja strana ne dobije boju. Zatim preokrenite, pustite da se peče 1 minutu pa uz pomoć dvije vilice natrgajte na manje komade i pustite da se još malo zapeče. Ponovite pečenje dok ne potrošite svu smjesu. Poslužite toplo uz dodatke po želji.

*Kada izlijete smjesu na tavu, po vrhu možete staviti dodatke po želji i lagano utisnuti  u smjesu. U dio sam stavila grožđice namočene u rumu, a u ostatak čoko kapljice.


Prijedlog za serviranje: carski drobljenac s čoko kapljicama poslužen s malinama


Nema komentara:

Objavi komentar