srijeda, 12. svibnja 2021.

Bez glutena: Pastirska pita

Nastavljam sa serijalom poznati kuhari i vjerujem da ste svi čuli za Mary Berry. Obožavam gledati njezine kuharske emisije, a nedavno sam se počastila i njezinom kuharicom. Tako sam za prvi recept odabrala pastirsku pitu čiji me okus odmah vratio u Englesku... Prefino meso s gljivama i lagano hrskav zapečeni pire. Dodajte zdjelu salate i uživat ćete u ručku.


dfsfsdfs


  • 800 g krumpira
  • 5 žlica mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 750 g mljevenog msa
  • 150 g očišćenih šampinjona narezanih na ploške
  • 2 glavice kapule
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 mrkve narezane na tanke trakice
  • 30 g Schar Mix B brašna
  • 250 ml mesnog temeljca
  • začini prema ukusu - sol, papar...

Krumpir ogulite, narežite i skuhajte. Dodajte mlijeko i maslac pa napravite pire. Začinite prema ukusu. Kapulu narežite i dinstajte na maslinovom ulju. Dodajte mrkvu, češnjak, i šampinjone pa kratko prodinstajte. Umiješajte mljeveno meso i dinstajte do ne promijeni boju. Pospite brašnom i prodinstajte još jednu minutu, začinite i podlijte temeljcem. Dinstajte pola sata te po potrebi dolijte još malo temeljca. Smjesa treba biti sočna, ali bez tekućine. 



Prebacite meso u vatrostalnu posudu i poravnajte. Po vrhu rasporedite pire i dekorirajte uz pomoć vilice (kasnije će se lijepo zapeći). Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200C dok površina ne dobije lijepu boju.


Nema komentara:

Objavi komentar