Nikad nisam radila palačinke, a obožavam ih jesti. Srećom, suprug radi fenomenalne palačinke, a zbog mene je savladao i one s bezglutenskim brašnom. Svaki put kad bi objavila na instagramu fotku palačinki, pitali ste me za recept, a on to sve radi bez mjerenja. Jedne subote, dok sam još spavala, napravio je palačinke. Kako je koristio brašno i mlijeko iz novog pakiranja, izvagala sam ostatak i konačno imamo recept. Mislim vi, jer ja ih neću raditi 😂😂😂
2131321
Tijesto za palačinke
- 3 jaja
- 270 g Schar Mix B brašna
- 555 g mlijeka
Razmutite jaja, dodajte mlijeko i brašno te uz pomoć pjenjače miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Ispecite palačinke na uobičajen način. Mi imamo tavu od gusa promjera 32 cm i od ove smjese dobijemo 10 palačinki.
Nadjev za zapečene palačinke sa sirom
- 500 g svježeg sira
- 360 g kiselog vrhnja
- šereć prema ukusu
- grožđice i limunova korica prema ukusu
- 2 jaja
- 200 ml slatkog vrhnja
Pomiješajte svježi sir i kiselo vrhnje pa pošećerite prema ukusu. Dodajte razmućena jaja, grožđice i limunovu koricu. Smjesom premažite palačinke, zamotajte i slažite u prikladan lim za pečenje jednu do druge bez razmaka. Ukoliko ostane malo nadjeva, dodajte mu slatko vrhnje pa sve zajedno prelijte preko palačinki. Pecite na 180°C dok površina ne dobije lijepu boju i zapeče se, otprilike 20ak minuta.
Pozdrav,
OdgovoriIzbrišiU obitelji imam člana koji boluje od celijakije. Na internetu smo tražili recept za bezglutenske palačinke od schaer mix b brašna i pronašli vaš blog i recept.
Iako smo se pridržavali recepture u mililitrima i gramima, rezultat je bio katastrofalan; Umutili smo 3 jaja sa 555 ml mlijeka i dodali 270 g schaer mix b brašna (smjesa je bila tekuća, kao sa glutenskim brašnom), dok smo grijali tavu s uljem 2 minute, smjesa se pretvorila u beton.
Je li moguće da je recept koji ste objavili nepotpun?
Ajme, žao mi se da se to dogodilo. Suprug stavi grijati tavu kad krene raditi smjesu i nikad nema problema. Po potrebi u tijeku pečenja razrijedi malo s vodom, ali nikad ne dobije beton, pogotovo ne za 2 minute. Bezglutensko brašno brže upija tekućinu i nije svaka serija brašna ista pa i o tome ovisi. Ostali koji su isprobali recept su uspješno napravili palačinke.
IzbrišiHvala na odgovoru. Sve smo napravili po receptu i smjesa je iz tekuće postala gusta za 2 minute. Probali smo ispeći jednu palačinku i bila je 10 puta deblja od američkih s glutenom.
IzbrišiDobro znamo da bezglutensko brašno brže upija tekućinu, isprobali smo recepte za kruh i tijesto za pizzu (koji su na pakiranju, jer nas je iznenadio omjer vode i brašna) i sve je ispalo super. A brašno je novo, brat ga dobiva na recept jer ima celijakiju.
Hvala još jednom.