utorak, 9. travnja 2024.

Bez glutena: Piškote

Koliko ste puta poželjeli napraviti tiramisu, ali vas je odbila cijena bezglutenskih piškota? Mene jako često. I onda sam ih odlučila napraviti. Internetom kruži nekoliko recepata, isprobala sam ih i doradila te sad mogu podijeliti recept za prefine piškote. A mogu se jesti i samostalno kao fini keks. Od smjese se dobije cca 30 piškota. 



  • 3 jaja
  • 35 g šećera
  • 15 g vanilija šećera
  • 90 g Schar Mix B brašna
  • 30 g gustina

Bjelanjke izmiksajte u snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilija šećera. Kad se snijeg formira umiksajte jedan po jedan žumanjak. U smjesu uz pomoć vilice umiješajte prosijano brašno i gustin. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje istiskujte piškote. Pecite 5 - 7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C dok piškote ne dobiju boju, a zatim smanjite pećnicu i pecite još 10 minuta na 120°C.


Nema komentara:

Objavi komentar