Kad se zaželim jednostavnog deserta, ovo je recept za kojim posežem. To je jedan od prvih slatkih recepata koje sam zapazila na blogu Gluten free on a Shoestring kad sam tek prešla na bezglutensku prehranu. Može ga se poslužiti uz popodnevni čaj ili kavu, uzeti sa sobom na piknik ili kao poslasticu na poslu, a kada krene pms obavezno ga premažem debelim slojem Linolade.
- 250 g Schar Mix B brašna
- 50 g gustina
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 120 g šećera
- 85 g maslaca sobne temperature
- 230 g grčkog jogurta
- 2 jaja
- 100 g čoko kapljica
Neka svi sastojci budu sobne temperature. Pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte grčki jogurt, maslac i jaja pa miksajte dok se smjesa ne ujednači. Umiješajte čoko kapljice. Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa rasporedite smjesu i poravnajte (smjesa je gusta, ali nije čvrsta). Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C, a zatim smanjite temperaturu pećnice na 160°C i pecite još 15-20 minuta. Provjerite čačkalicom ako je pečeno. Pustite u kalupu 10 minuta, a zatim izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi na rešetki.
Nema komentara:
Objavi komentar