Jeste li već probali španjojski omlet? Nekima je doručak, a meni je idealan za ručak. I ono što najviše volim je da promjenom začina postaje novo jelo. A tek ako stavite pikantnu kobasicu.... mmmm... Recept je jednostavan pa čemu dužiti s uvodom?!
- 400 g krumpira
- 3 kobasice
- 1 kapula
- 2 režnja češnjaka
- 6 jaja
- 100 g ribanog tvrdog sira
- sol i svježe mljeveni papar prema ukusu
- 1 grančica svježeg peršina
Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte. U tavi bez dodavanja masnoće ispržite kobasice narezane na kriške. Maknite kobasice pa na masnoći koju su pustile prodinstajte kapulu narezanu na polumjesece (po potrebi dodajte maslinovog ulja). Dodajte krumpir i sitno sjeckani češnjak pa kratko popržite.
Keramičku posudu lagano premažite maslacem. Na dno stavite mješavinu krumpira i kapule. Rasporedite kriške kobasice i pospite sjeckanim peršinom. Jaja razmutite sa začinima. dodajte dio ribanog sira i ulijte u keramičku posudu. Pospite preostalim ribanim sirom. Pecite 10ak minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C dok površina ne dobije lijepu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar