petak, 10. srpnja 2020.

Semifreddo s aronijom

Došlo je ljeto... sunce, more i ostale ljetne radosti. Hrana postaje laganije, gledamo da smo što manje pokraj toplih pećnica i šparheta, ali nešto se mora jesti. Kako se rashlađujete? Kod nas je to hladna lubenica ili dinja te neka domaća osvježavajuća slastica kao što je ovaj semifreddo. Ostalu inspiraciju pogledajte pod tagom ljeto. Bazu za semifreddo  nadogradite okusom po želji, a ja sam danas odabrala aroniju u kombinaciji s limunom.



Žumanjke pomiješajte sa šećerom pa kuhajte na pari uz neprestano miješanje otprilike 10 minuta dok žumanjci ne posvijetle. Pustite da se žumanjci ohlade. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Mascarpone pomiješajte sa žumanjcima pa dodajte šlag. Smjesu podijelite na tri dijela. U jedan dio dodajte 2 žlice džema i kratko promiješajte za mramorni efekt. U drugi dio dodajte 5 žlica džema i pomiješajte dok se smjesa ne ujednači. Duguljasti kalup obložite prijanjajućom folijom. Na dno stavite bijelu smjesu pa zatim mramornu smjesu i na vrh treću smjesu. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći. Prije posluživanja pustite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta.


Nema komentara:

Objavi komentar