Ovog sam se Uskrsa našla u čudu - kako iskoristiti neočekivani višak šunke. Šunku naručujem na neviđeno i obično je otprilike navedena težina, a ovog puta me zapao komad teži za kilogram od očekivanog. Ok, nema janjetine za ručak, cijeli dan ćemo ponavljati uskrsni doručak i imam vremena smisliti kako ju iskoristiti na drugačiji način. Uskrsni ponedjeljak je neradni što znači da mogu pripremiti vafle za doručak i u njih potrpati dio viška.
Vafli
- 2 jaja
- 360 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 220 g Bakin' mix brašna za kruh ili 170 g Schar mix B brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli, svježe mljeveni papar prema ukusu
- 150 g šunke
- mladi luk (prema ukusu)
U posudi razmutite jaja. Dodajte mlijeko, ulje i začine. Dodajte brašno i prašak za pecivo. U smjesu umješajte sitno narezanu šunku i luk. Pustite da smjesa odstoji 15 minuta, a za to vrijeme zagrijte aparat za vafle. Ispecite vafle prema uputi proizvođača.
Dip
- 200 g kiselog vrhnja
- 2 žlice tartara ili majoneze
- svježe mljeveni papar (prema ukusu)
- češnjak u granulama (prema ukusu)
Pomiješajte sve navedene sastojke i poslužite uz vafle. Dobar tek!
Amazing content!
OdgovoriIzbrišiThank you
Izbriši