utorak, 6. travnja 2021.

Bez glutena: Vafli od ostataka uskršnjeg doručka

Ovog sam se Uskrsa našla u čudu - kako iskoristiti neočekivani višak šunke. Šunku naručujem na neviđeno i obično je otprilike navedena težina, a ovog puta me zapao komad teži za kilogram od očekivanog. Ok, nema janjetine za ručak, cijeli dan ćemo ponavljati uskrsni doručak i imam vremena smisliti kako ju iskoristiti na drugačiji način. Uskrsni ponedjeljak je neradni što znači da mogu pripremiti vafle za doručak i u njih potrpati dio viška.


dasdasdasdasd

Vafli

  • 2 jaja
  • 360 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 220 g Bakin' mix brašna za kruh ili 170 g Schar mix B brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli, svježe mljeveni papar prema ukusu
  • 150 g šunke
  • mladi luk (prema ukusu)

U posudi razmutite jaja. Dodajte mlijeko, ulje i začine. Dodajte brašno i prašak za pecivo.  U smjesu umješajte sitno narezanu šunku i luk. Pustite da smjesa odstoji 15 minuta, a za to vrijeme zagrijte aparat za vafle. Ispecite vafle prema uputi proizvođača.


Dip

  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 žlice tartara ili majoneze
  • svježe mljeveni papar (prema ukusu)
  • češnjak u granulama (prema ukusu)

Pomiješajte sve navedene sastojke i poslužite uz vafle. Dobar tek!


2 komentara: