Mislila sam da je za ukusnu focacciu potrebno utrošiti dosta vremena i da je potreban kvasac. Ovaj recept me razuvjerio. U mirisnoj i ukusnoj focacci je moguće uživati već za pola sata, a ne trebate čak ni ruke zaprljati.
- 280 g Schar Mix b brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 350 ml mineralne vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica meda
U posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte mineralnu vodu, maslinovo ulje i med pa miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu istresite na lim obložen papirom za pečenje i uz pomoć špatule oblikujte u pravokutnik debljine 1/2 cm.
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 režnja češnjaka (sitno sjeckanog)
- začinsko bilje (koristila sam ružmarin, origano i bosiljak)
- 1/4 žličica soli
Pomiješajte sve sastojke pa premažite formirano tijesto. Na tijestu prstima napravite udubine, otprilike svaka 2 cm. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 230°C dok tijesto ne dobije lijepu boju. Pustite da se ohladi 10 minuta na rešetki pa poslužite mlako ili hladno.
Love this Italian classic! Yours looks bakery perfect :-)
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiThank you! Have a nice Sunday!
Izbriši