srijeda, 18. lipnja 2014.

FBI istraga bloga Taste of life


Ni u ovom krugu FBI rukavica se nisam baš iskazala. Mada sam se veselila što je izglasan Suzanin blog, jer već imam označene neke recepte za isprobavanje, nisam stigla isprobati sve ono što sam htjela. I ne samo to, nisam stigla ni isprobati više recepata, već samo jedan. Krem štrudla je u mojoj izvedbi doživjela manje izmjene, neke jer mi se tako činilo bolje, a neke prisilno. Pod ovim prisilnim je broj kora koje idu u pojedinu štrudlu. Po receptu ide 500 g kora za pitu, koje se dijele na četiri dijela po 4-5 kora. Ne znam kakvo je bilo pakiranje koje je Suzana koristila - moje je imalo pišljivih 11 kora pa su tri štrudle napravljene sa po tri kore, a posljednja samo s dvije. 



Nadjev
  • 1 l mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
Pomiješajte puding s tri žlice šećera pa razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite da zakuha. Mješavinu ulijte u zakuhalo mlijeko i neprestano miješajte pjenjačom dok se ne zgusne. Pustite da se puding malo prohladi (uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica), a za to vrijeme pripremite premaz za tijesto.


Premaz
  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 150 ml ulja
  • 100 ml griza
  • 200 ml jogurta
  • 1 vrećica praška za pecivo
Izmiksajte bjelanjke sa šećerom. Dodajte ulje, griz jogurt i prašak za pecivo pa miksajte dok se sastojci ne povežu. 

Slaganje
  • 500 g kora za pitu
  • 200 g očišćenih trešanja + nekoliko žlica šećera (prema ukusu)
Kore podijelite na četiri dijela (imala sam tri štrudle s tri kore i jednu štrudlu s dvije kore). Raširite jednu koru i premažite ju sa 4-5 žlica premaza. Položite drugu koru koju isto premažite s premazom. Na nju stavite treću koru. Uz rub treće kore (kako ćete motati roladu) stavite 1/4 toplog pudinga (vagala sam i četvrtina je otprilike 260g) i zamotajte. Postupak ponovite s ostalim korama da dobijete četiri štrudle koje položite u lim obložen papirom za pečenje. Štrudle premažite ostatkom nadjeva (nisam iskoristila sav preostali nedjev, nego sam samo lagano premazala kistom) ili poprskajte uljem. Pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Za umak pomiješajte trešnje sa šećerom pa kuhajte na laganoj vatri dok trešnje ne puste sok. Propasirajte kroz cjedilo i kuhajte do željene gustoće. Poslužite uz mlaku ili hladnu štrudlu.

Broj komentara: 25:

  1. Looks like a wonderful dessert. Blessings, Catherine

    OdgovoriIzbriši
  2. lijepo izgleda, nikada nisam probala nešto takvo, prvo kuhana krema a potom i pečena.
    kakve je konzistencije?kao žele?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na prvi griz mi je bilo jako neobično - puding u štrudli - okus pudinga obično ne povezujem s hrskavim korama - konzistencija je ostala skoro ista

      Izbriši
  3. Divno izgleda i u Suzaninoj i tvojoj izvedbi. Super mi je i ovaj preliv od tresanja, mislim da daje dobar kontrast kremastom punjenju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Suzanin prijedlog je voće u štrudli, ali nekako mi se čini da voćni preljev bolje nadopunjuje štrudlu

      Izbriši
  4. Ipak si uspjela; Krem strudla izgleda sasvim neodoljivo!

    OdgovoriIzbriši
  5. look beautiful and delicious!! Love yours pics!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Super recept za igricu.Isproban puno puta u našoj porodici i svi su oduševljeni sa njom, kad se jede podseća na krem pitu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kremšnite radim po receptu bez pudinga tako da me ova štrudla nikako ne podsjeća na njih, a i fali šlag, bez njega mi kremšnita nije kremšnita :D

      Izbriši
    2. ne pravim ih ni ja sa pudingom, kuvam kremu za njih ali me samo podseća na njih....vidiš, ja nikada nisam jela krem pitu sa šlagom tako da ne znam koji joj je ukus sa šlagom, probaću jednom i sa šlagom.

      Izbriši
  7. Ova krem štrudla je nešto što je potpuno zaživjelo kod nas na stolu,posebna i omiljena definitivno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je novitet, ali bila sam znatiželjna kakvog je okusa. Sviđa mi se onaj premaz za kore

      Izbriši
  8. Fino izgleda, pogtovo s ovim preljevom od trešanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morala sam iskoristiti posljednje trešnje za neki desert pa je preljev bio odlična prilika da ukomponiram trešnje u nešto novo

      Izbriši
  9. I ja radila, nama je bila super, posebno djeci koja su bila oduševljena da je puding u štrudli. Preljev je pun pogodak

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu zamisliti njihovo oduševljenje pudingom u novom ruhu

      Izbriši
  10. Ovu štrudlu sam primjetila kod Suzane , ali je do sada još nisam stigla napraviti, doći će već na red. Sviđa mi se kako si je napravila, a i ja u 500 g kora obično imam 10-11 komada. Preljev od trešanja je odlična nadopuna i okusu i izgledu !

    OdgovoriIzbriši
  11. Hello Tamara,

    Beautiful colors, lovely photos... looks really delicious !

    Cheers,

    OdgovoriIzbriši
  12. Radim i ja nesto slicne, samo meni s umakom u kore idu jabuke i visnje! Ova zasluzuje probavanje, bas me zanima kakva je jer izgleda za prste polizat'!

    OdgovoriIzbriši