subota, 31. svibnja 2014.

Svibanj u fotkama


Bio je to fantastičan svibanj prepun fotki koje su me oduševile. Ono što me još više veseli je da te iste fotke nisu oduševile samo mene - pa se nekolicina njih našla na trending i popular page, a one prijavljene za natječaje osvojile su drugo mjesto. No, krenimo redom.


Mjesec je otvorila prekrasna mirišljava ruža okupana kišom. Ruže su jestive, a ove moje i nešpricane, pa je krajnje vrijeme da se na blogu pojavi neki recept s ružama, zar ne?


Za potrebe lokalne manifestacije sam pekla (moto) kekse i tako je nastala sljedeća fotka. Duže vrijeme sam imala želju napraviti fotku s tijestom i rezačem za kekse, a za mene je ova savršena!


Ogledalo bez okvira je jedan od rekvizita koji sam nabavila otkako sam se priključila 365 projektu. U sklopu jednog natječaja smo imali zadatak prikazati pribor za jelo na neuobičajeni način - moje šarene žličice su završile na ogledalu, ušle među top pet radova i osvojile drugo mjesto. 


Ukoliko redovito pratite moju facebook stranicu, možda se sjetite kornjače s kojom sam se družila prošlo ljeto. Postale smo prave prijateljice, doslovno mi jede iz ruke, a obožava svježe voće i povrće. Jagodice koje nastradaju od puževa prosljeđujem upravo njoj. Teško mi je bilo izabrati samo jednu fotku (mada mi je favorit ova na kojoj se oblizuje) pa sam napravila kolaž.


Jagode su zbog svoje boje iznimno fotogenične, a još su interesantnije kad se na njih uhvate mjehurići mineralne.


Još me samo lipanj dijeli od izvršenja polovice projekta pa sam ga odlučila obilježiti na poseban način. Uz hranu kao osnovu mog projekta, lipanj donosi dva nova zadatka - dugine boje i citati. Svaki dan u tjednu dobit će po jednu boju iz duginog spektra, a svaka fotka pripadajući citat. Pripremite se na šareni mjesec!

Broj komentara: 19:

  1. Divne fotografije. Ovo tijesto za keksice mi je super. Puno je zanimljivo i sa ogledalom kao podlogom. Radujem se iducem mjesecu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Fotke su divne, ne znam koja mi se više sviđa i nije čudo da si osvojila drugo mjesto - mislim da si zaslužila prvo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Potopljena jagoda mi je najinteresantnija; cekamo 6-i mjesec!

    OdgovoriIzbriši
  4. super! Svaki mjesec ti je sve bolji =))) a sad ide ljeto i nebo ce ti biti granica ;)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Super fotke. Samo tako naprijed.

    OdgovoriIzbriši
  6. polako al sigurno napreduješ prema kraju zadatka, ovi moto keksi su i moj favorit

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, kraj je još daleko, ali se bližim polovici projekta :D

      Izbriši
  7. Ma sve je divno i čestitke na postignutim rezultatim. Bilo je vrlo domišljato ono s ogledalom. Super, uživamo iz mjeseca u mjesec u divnim fotkama

    OdgovoriIzbriši
  8. Mene je oduševila kornjača! I to da se udomaćila kod tebe, baš slatko. Jako mi se sviđa taj kolaž, filmić snimljen po istinitom događaju, fora!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam se zabavila hraneći fotkajući ju, tako da je morao biti kolaž

      Izbriši
  9. Puuuno divnih i zanimljivih fotkica, prepoznaces vec koje sam pinovala... cestitke na lepim priznanjima, samo napred!:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme nisam bila na pinterestu već neko vrijeme, ali mi je drago što su ti se neke toliko svidjele da si ih pinala :)

      Izbriši
  10. ah,moj omiljeni kutak početkom svakog mjeseca....

    OdgovoriIzbriši
  11. Lijepo je Tamara,posebno je zadivljujuć tvoj afinitet prema fotkanju,to i jest najljepše od svega!

    OdgovoriIzbriši
  12. Uistinu fantastičan mjesec, fascinirale su me sve fotke, ali moja ljubimica je kornjača koja se oblizuje, nema se prilike često vidjeti takva fotka, bravo !!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dosta fotki sam ispucala prilikom tog hranjenja tako da mi je posebno bilo drago kad sam vidjela ovu na kojoj se oblizuje nakon jela

      Izbriši