petak, 30. listopada 2020.

Bez glutena: Pizza pužići

Vadim iz "naftalina" recept za pizza pužiće, jer odlično funkcionira i u bezglutenskoj verziji. A što je najbolje, samo vas pola sata dijeli od uživanja u ovoj divoti, jer se tijesto radi s praškom za pecivo. S obzirom da je recept jednostavam i sama izrada kratko traje, neću ni ja previše dužiti s uvodom.


Recept

  • 300 g Schar mix B brašna
  • 50 g hladnog maslaca narezanog na kockice
  • 2 ravne žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 180 ml mlijeka
  • 4 - 6 žlica pasirane rajčice
  • 120 g pečene šunke
  • 100 g ribanog sira (gaude)
  • origano (prema ukusu)
Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte prašak za pecivo i sol pa formirajte hrpicu i u sredini napravite udubinu u koju pomalo ulijevajte mlijeko i uz pomoć vilice umiješajte u brašno. Zamijesite glatko tijesto pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini na dimenziju 30 x 30 cm. Premažite pasiranom rajčicom, pospite origanom, stavite naribani sir i kriške šunke. Tijesto zarolajte i narežite na 12 dijelova. Poslažite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. 

Nema komentara:

Objavi komentar