Sve nešto kukam kako nemam novih postova, jer mi prvenstveno nedostaje vremena, a i motivacija je lagano skliznula nizvodno. I onda otkrijem ovaj post! Praline davno napravljene, sve na vrijeme napisano, ali nikad objavljeno. Ni sama ne znam zašto, bile su ljubav na prvi griz - novi kalup, dugo vremena željena Nestle Dessert bijela čokolada (još jednom hvala Nataši koja mi ju je poslala, sada se već može i kod nas kupiti) i čarobni sastojak koji se skriva u nadjevu.
Sve što trebate znati o izradi pralina možete pročitati ovdje, a savjete o temperiranju čokolade uz pomoć termometra pročitajte ovdje. Ove su praline posebne zbog nadjeva, točnije jednog sastojka, a to je prah od malina. Za inspiraciju su mi poslužile divne Justinove kreacije. U otopljenu bijelu čokoladu koju sam koristila za omotač sam dodala malo praha od malina (tek toliko da se pojave točkice), dok sam za nadjev u ganache od bijele čokolade dodalavala prah od malina dok nisam dobila željenu boju. Praline su imale odličan okus, kao da sam koristila svježe maline.
Neke od mojih omiljenih kolača s malinama sigurno ću napraviti i ovog ljeta, a među najdražima mi je rolada s malinama, ljetni kolač i profiterole.
Neke od mojih omiljenih kolača s malinama sigurno ću napraviti i ovog ljeta, a među najdražima mi je rolada s malinama, ljetni kolač i profiterole.
Divno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiOdlicne :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiPrekrasne!
OdgovoriIzbrišiNjeznog, romanticnog izgleda... U kombinaciju okusa ne sumnjam!
OdgovoriIzbrišiOkus me baš iznenadio, kao da sam radila sa svježim malinama
IzbrišiWow dear! These look perfect and delicious I would be happy to try someones!
OdgovoriIzbrišiThank you
IzbrišiMmmm..sjajno..
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiThey are just too adorable!
OdgovoriIzbrišiZaista divno. Malinine točkice u čokoladi izgledaju čarobno.
OdgovoriIzbrišiOvaj kalup mi se činio idealan za te točkice
IzbrišiA ja nikako da napravim praline, kao čekam zimu, pa prođe pa druga dođe i tako. Kalupi čekaju neisprobani. Krasno ti izgledaju i sigurno ću se poslužiti tvojim savjetima za izradu
OdgovoriIzbrišiMeni je izrada pralina bila ljubav, nadam se da će se i tebi svidjeti
IzbrišiKod tebe uvijek ima dobrih receptića za praline, tako da su mi se i ove svidjele na prvu :) Mogu ti reći da imam i ja tako recepata koje nikako da objavim, ne stižu na red, a poslje ih i zaboravim :)
OdgovoriIzbrišiPraline su mi velika strast, samo što ih u zadnje vrijeme ne radim toliko često kao prije
IzbrišiNema nekog posebnog recepta za izradu pralina, a detaljan post o postupku izrade sam već objavila na blogu - linkovi su u tekstu.
IzbrišiMaline u prahu se može kupiti online ili u trgovinama koje prodaju začine.
Autor je uklonio komentar.
IzbrišiAutor je uklonio komentar.
IzbrišiCilj posta je pružiti zainteresiranima ideju kako napraviti malo drugačije praline i na koji se način može iskoristiti prah od malina. E sad, to što neki ne žele pročitati post, mada nije dugačak, i vide u svemu urote i skrivanje podataka, nije moj problem.
IzbrišiDakle, ovako, idemo detaljno kad iz posta nije jasno.
1. Nadjev je opisan u ovom postu http://cake-cookie-pie.blogspot.com/2011/07/praline.html i kaže sljedeće (c/p): Za kremu sličnu ganache kremi potrebno je
100 g mliječne čokolade
3 žlice slatkog vrhnja
Na pari otopite čokoladu u koju ste dodali slatko vrhnje. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Umjesto mliječne čokolade, u ovom je korištena bijela čokolada.
2. U ovom postu sam napisala (c/p): U otopljenu bijelu čokoladu koju sam koristila za omotač sam dodala malo praha od malina (tek toliko da se pojave točkice), dok sam za nadjev u ganache od bijele čokolade dodalavala prah od malina dok nisam dobila željenu boju.
Znači, nema nekog konkretnog omjera - netko će htjeti više točkica u omotaču, a netko intenzivniju ili manje intenzivnu boju nadjeva.
3. Nisam koristila nikakav puding već prah od malina koji izgleda ovako https://www.facebook.com/169218039809558/photos/pb.169218039809558.-2207520000.1438327509./784475101617179/?type=3&theater
U prethodnom odgovoru sam napisala da se prah može kupiti online, samo treba uguglati "raspberry powder"
Za daljnja pojašnjenja stojim na raspolaganju
Autor je uklonio komentar.
IzbrišiNa linkovima je univerzalni postupak, a posebnosti navedem u pojedinom postu.
IzbrišiNema potrebe za brisanjem komentara, sad je sve detaljno objašnjeno, ako bude još kome trebalo
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiOdlična čokolada, savršena za praline
IzbrišiRado bi probala ovaj prah od dehidrirani malina, baš su posebne praline
OdgovoriIzbrišiMeni je želja nabaviti prah od borovnica
IzbrišiSad sam primijetila da je KuvaricaGK izbrisala svoje komentare. Kako ne bi ispalo da pričam sama sa sobom, ponavljam cjelokupnu konverzaciju, možda nekome bude korisno
OdgovoriIzbrišiKuvaricaGK :
Sta je ovo prah od malina i gde je recept?
What's for dessert:
Nema nekog posebnog recepta za izradu pralina, a detaljan post o postupku izrade sam već objavila na blogu - linkovi su u tekstu.
Maline u prahu se može kupiti online ili u trgovinama koje prodaju začine.
KuvaricaGR:
Ne vidi se na linkovima kako se pravi ovaj nadev.nema u Grckoj takvog praha. Probala sam slicne ali bilo je mus od malina unutra, a ovo ne znam kako se pravi. Ali ok ako ne zelite reci. Koji je cilj tog posta?
Osim ako je ovaj prah instantni puding.
What's for dessert:
Cilj posta je pružiti zainteresiranima ideju kako napraviti malo drugačije praline i na koji se način može iskoristiti prah od malina. E sad, to što neki ne žele pročitati post, mada nije dugačak, i vide u svemu urote i skrivanje podataka, nije moj problem.
Dakle, ovako, idemo detaljno kad iz posta nije jasno.
1. Nadjev je opisan u ovom postu http://cake-cookie-pie.blogspot.com/2011/07/praline.html i kaže sljedeće (c/p): Za kremu sličnu ganache kremi potrebno je
100 g mliječne čokolade
3 žlice slatkog vrhnja
Na pari otopite čokoladu u koju ste dodali slatko vrhnje. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Umjesto mliječne čokolade, u ovom je korištena bijela čokolada.
2. U ovom postu sam napisala (c/p): U otopljenu bijelu čokoladu koju sam koristila za omotač sam dodala malo praha od malina (tek toliko da se pojave točkice), dok sam za nadjev u ganache od bijele čokolade dodalavala prah od malina dok nisam dobila željenu boju.
Znači, nema nekog konkretnog omjera - netko će htjeti više točkica u omotaču, a netko intenzivniju ili manje intenzivnu boju nadjeva.
3. Nisam koristila nikakav puding već prah od malina koji izgleda ovako https://www.facebook.com/169218039809558/photos/pb.169218039809558.-2207520000.1438327509./784475101617179/?type=3&theater
U prethodnom odgovoru sam napisala da se prah može kupiti online, samo treba uguglati "raspberry powder"
Za daljnja pojašnjenja stojim na raspolaganju.
KuvaricaGR:
izvinite ja sam kliknula na linkovima a nisam videla nigde o prahu malina i nadovom od toga. sim ako nisam dobro videla ili nisam klilknula sve greškom... nije da ne želim pročitati tekst već nije mi bilo jasno, na linkove sam videla sam o čokoladna jaja i neke cokoladice u kalupicama to svi ynamo da stavimo čokoladu u kalupicama vidim na ovaj post nadev od malina, sad ako moram da skakucem od link na link da vidim ρecept zbog toga što vam je mmoyda dosadno da pisete recept to ''nije moj problem'' ako želite da koristim i ja iste reči kao vi....
A drugo, komentare i odgovora drugih ne čitam, nije moja stvar šta ih zanima i šta kažu, ja pitam ako nešto me zanima ili nisam razumila i čekam odgovor autora, neke recepte imaju i 39 komentara, jel mogu sva pitaanja i odgovora pročitati? nisam to znala!
pravila sam i ja čokoladice sa nadevom koja sadrži belu čokoladu, jogurt i maline.
ako moje komentare smetaju onda brišite ih, nema problema
What's for dessert:
Na linkovima je univerzalni postupak, a posebnosti navedem u pojedinom postu.
Nema potrebe za brisanjem komentara, sad je sve detaljno objašnjeno, ako bude još kome trebalo