Ovaj me recept vraća u djetinjstvo. Ne jako daleko, već u srednjoškolske dane. U to je vrijeme Ledo plasirao na tržište prvi zimski sladoled pod nazivom Winty. Sjećam se da sam ga tamanila skoro svakog dana u poslijepodnevoj smjeni, na putu od autobusne stanice do škole. Događalo se da Winty bude rasprodan pa sam uočila sendviče sa sladoledom. Nisam pretjerani ljubitelj sladoleda na kuglice, ali sendvič verzije jako volim. Zato sam se razveselila kad sam vidjela da su sendviči sa sladoledom tema lipanjskih kuVarijacija.
Stranice
▼
subota, 30. lipnja 2012.
Sendviči sa sladoledom
Ovaj me recept vraća u djetinjstvo. Ne jako daleko, već u srednjoškolske dane. U to je vrijeme Ledo plasirao na tržište prvi zimski sladoled pod nazivom Winty. Sjećam se da sam ga tamanila skoro svakog dana u poslijepodnevoj smjeni, na putu od autobusne stanice do škole. Događalo se da Winty bude rasprodan pa sam uočila sendviče sa sladoledom. Nisam pretjerani ljubitelj sladoleda na kuglice, ali sendvič verzije jako volim. Zato sam se razveselila kad sam vidjela da su sendviči sa sladoledom tema lipanjskih kuVarijacija.
ponedjeljak, 25. lipnja 2012.
Ljetno voćno osvježenje
Došlo je ljeto i krenule su vrućine. Paklene vrućine. Osim osvježenja u moru, potrebno je osvježiti se i hranom. Za to je idealno voće. Kako ne bi sve ostalo samo na voću, za inspiraciju mi je poslužio recept za vafle s kremom od ricotte i lubenicom iz časopisa Čarolija okusa. Možete koristiti bilo koje voće, ali nikako nemojte preskočiti osvježavajuću lubenicu.
srijeda, 20. lipnja 2012.
FBI istraga bloga Bite my cake
U okviru igre FBI rukavice svibanj i lipanj su rezervirani za istragu bloga Bite my cake. Tamarin blog mi je jako drag zbog toga što je posvećen pretežno kolačima. Uz kolače, Tamara nas ponekad odvede na virtualno gastronomsko putovanje kroz seriju postova Eat global. Već sam prošle godine isprobala jedan njezin recept i jedan prijedlog, te nedavno cheesecake u staklenkama, a u okviru igrice sam odlučila isprobati sljedeće recepte (nazivi su link na original recept)
nedjelja, 17. lipnja 2012.
Muffini s ricottom, trešnjama i kokosom + sirup od trešanja
Muffine nisam radila stoooooooooo godina. Nekako u zadnje vrijeme češće radim cupcakese. Biskvit im je ukusniji i puno su dekorativniji. Zdjela puna trešanja me je navela na razmišljanje o muffinima, po mogućnosti za grickanje uz utakmicu.
četvrtak, 14. lipnja 2012.
Torta s trešnjama
Rijetko se susrećem s receptima koji su loši. Pod loši mislim zapravo na recepte s kojima je nemoguće dobiti ono što prikazuje fotografija. Međutim, upravo to se i dogodilo. Da bude stvar još bolja, apsolutno ništa ne štima u tom receptu - niti postupak pripreme biskvita, niti krema, niti vrijeme pečenja, voća je previše, ... Jedina sreća je što sam imala "pokusnog kunića".
utorak, 12. lipnja 2012.
petak, 8. lipnja 2012.
Crumble s trešnjama i orašastim plodovima
Prije ljeta stižu nam trešnje. Slatki crveni plodovi mame sa svih strana. Ove sam ih godine morala malo duže čekati, jer im vrijeme nije bilo naklonjeno. Svakodnevna kiša i malo sunca razlog je njihovog kašnjenja. Danas sam napokon krenula u ozbiljnije branje, ono koje uključuje ljestve i košaru.
utorak, 5. lipnja 2012.
Princes krafne
Sigurno ste barem jednom uzeli neki recept i počeli raditi desert po njemu pa se odmah ili usput predomislili oko nekog sastojka ili detalja i napravili po svome. Ukoliko želite da vam princes krafne uspiju, ovaj recept morate slijediti od početka do kraja, bez imalo odstupanja. Maja je vrijedno eksperimentirala, isprobavala različite recepte i omjere i u konačnici došla do recepta za savršene princes krafne. Svakako pročitajte njezinu cijelu priču i nakon toga se upustite u pripremu 100% uspješnih i iznimno ukusnih princes krafni.