Došlo mi je da plačem. I plakala sam. A sve zbog slatkog i deserta, odnosno nemogućnosti jedenja istog. Već se neko vrijeme hranim po principima LCHF prehrane. I to bez nekog posebnog (zdravstvenog) razloga. Jednostavno sam htjela vidjeti kako ću se osjećati. Poznajem neke osobe koje se hrane po tom principu i svi s oduševljenjem govore kako se super osjećaju. Pa kad se već osjećam dobro, zašto se ne bih osjećala još i bolje - prošlo mi je kroz glavu. Proučila sam koja se hrana može jesti i koja je zabranjena. Promjene u odnosu na dosadašnju prehranu su bile djelomične. Znalo mi se i do sada dogoditi da sam imala LCHF ručak, bez neke posebne namjere, jednostavno tako jedemo. Ali LCHF desert nisam napravila/pojela niti jedan. I upravo je to ono što sam mislila da će mi nedostajati. U skladu s dozvoljenim namirnicama, kroz glavu su mi prošli ganache, mousse i praline i to je to za početak.
Stranice
▼
ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.
Bezgrešna čokoladna torta
Došlo mi je da plačem. I plakala sam. A sve zbog slatkog i deserta, odnosno nemogućnosti jedenja istog. Već se neko vrijeme hranim po principima LCHF prehrane. I to bez nekog posebnog (zdravstvenog) razloga. Jednostavno sam htjela vidjeti kako ću se osjećati. Poznajem neke osobe koje se hrane po tom principu i svi s oduševljenjem govore kako se super osjećaju. Pa kad se već osjećam dobro, zašto se ne bih osjećala još i bolje - prošlo mi je kroz glavu. Proučila sam koja se hrana može jesti i koja je zabranjena. Promjene u odnosu na dosadašnju prehranu su bile djelomične. Znalo mi se i do sada dogoditi da sam imala LCHF ručak, bez neke posebne namjere, jednostavno tako jedemo. Ali LCHF desert nisam napravila/pojela niti jedan. I upravo je to ono što sam mislila da će mi nedostajati. U skladu s dozvoljenim namirnicama, kroz glavu su mi prošli ganache, mousse i praline i to je to za početak.
ponedjeljak, 18. kolovoza 2014.
Profiterole s preljevom od malina
Jedan recept, dva jela - predjelo i desert. U prethodnom postu možete pročitati kako napraviti predjelo, odnosno slane princes krafne, a danas nastavljam s receptom za ostatak tijesta, od kojih sam napravila profiterole. Uobičajeno je da se profiterole pune slatkim vrhnjem i preljevaju čokoladom, a meni je nadjev s mascarponeom finiji (mogla bi čak poslužiti i smjesa za frozen yogurt), uz kojeg odlično paše voćni preljev.
ponedjeljak, 11. kolovoza 2014.
Slane princes krafne
Osim kupanja, koja vam je još asocijacija na ljeto? Meni su to fešte, roštiljanje i druženja na otvorenom. Za takva druženja je dobro imati provjeren recept koji se po potrebi može transformirati u slane i slatke zalogaje. Već dobro poznate (i savršene) princes krafne prilagodila sam ljetu. U ovom postu vam donosim slanu verziju, a za slatku ćete se morati strpiti do sljedećeg posta.
nedjelja, 3. kolovoza 2014.
Dva slana ljetna recepta
Ljeto nam se (opet) vratilo. Kiša je napokon stala i obišla sam vrt, za današnje recepte su mi potrebni pumidori i tikvice. Za ručak laganica - galetta s pumidorima, a kad popusti vrućina stiže ukusna grickalica - hrskave tikvice.