Osim kupanja, koja vam je još asocijacija na ljeto? Meni su to fešte, roštiljanje i druženja na otvorenom. Za takva druženja je dobro imati provjeren recept koji se po potrebi može transformirati u slane i slatke zalogaje. Već dobro poznate (i savršene) princes krafne prilagodila sam ljetu. U ovom postu vam donosim slanu verziju, a za slatku ćete se morati strpiti do sljedećeg posta.
Tijesto
- 250 ml jaja - odgovara količini 4 ili 5 jaja, ovisno o veličini (dozvoljena su odstupanja od ±20 ml)
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- prstohvat soli
- 1 žličica šećera
- 150 g glatkog brašna
Nadjev
- 400 g krem sira
- 180 g kiselog vrhnja
- svježe mljeveni papar
- 2-3 režnja češnjaka
- začini po želji - ružmarin, majčina dušica, bosiljak, vlasac
- sušeni pumidori (sitno sjeckani)
- crne (ili zelene) masline narezane na kriškice
Pomiješajte krem sir i kiselo vrhnje. Po potrebi posolite (mada ja ne solim jer je krem sir već dosta slan) i popaprite. Dodajte sitno sjeckani češnjak, narezane sušene pumidore i začine. Ohlađene princes krafne prerežite na pola. Donju polovicu napunite kremom uz pomoć dresir vrećice. Na kremu poslažite masline i poklopite gornjom polovicom. Stavite u frižider na hlađenje, otprilike sat vremena. Nije dobro da ove princes krafne stoje predugo prije posluživanja, jer će se tijesto jako namočiti - idealno bi bilo nadjenuti ih sat vremena prije posluživanja.
Vrlo smešno, ali mene miris sveže paprike podseća na leto :-) Znam da ih sada u snabdevenim radnjama ima i u januaru, ali kada ih pomirišem, meni se u glavi i sneg topi!
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja su ove slane krofnice!
Super asocijacija, pogotovo ako miriše punjene paprike
IzbrišiThey look perfect! I would love a couple of them now.
OdgovoriIzbrišiSuper izgledaju. Možda sam več zaboravio, kakav je okus princes krafna.
OdgovoriIzbrišiOkus princes krafni se, u mom slučaju, teško zaboravlja
IzbrišiDivno je sto se moze puniti onime cime raspolazemo u frizideru, a krem sir mnogo bolje zvuci nego mayonez. Ljetni zalogaji!
OdgovoriIzbrišiVolim recepte koji se mogu prilagoditi stanju frižidera
IzbrišiUh kako bih sa zadovoljstvom jela ove slane krifnice. Pravila sam nešto slično za jedno slavlje i gosti su bili oduševljeni. Neka su vam prijatne:))
OdgovoriIzbrišiHvala
Izbrišiosim kupanja...lubenica!!!
OdgovoriIzbrišiOoooooo, da, lubenica!
IzbrišiZašto stavljaš šećer?
OdgovoriIzbrišiMisliš općenito ili za ove slane? Budići da sam radila i slanu i slatku varijantu, smanjila sam količinu šećera koja inače ide po receptu, ali on nimalo ne smeta slanom nadjevu, čak ga se ni ne osjeti
IzbrišiDa mislila sam na slanu verziju, imam povišen šećer pa bih izbegla šećer. Ja obično stavim permezan ali sad i njega izbegavam :-(
IzbrišiNaravno da može i bez šećera. Ja sam zapravo, u toj turi krenula raditi profiterole i onda mi je sinulo da bi mogla napraviti i malo slanih princezi za probu, ali da sam radila čisto slanu varijantu, vjerojatno bih u potpunosti izostavila šećer
IzbrišiZadnji put kad sam ih pravila punila sam ih kozjim sirom i sušenim paradajzom. Bili su zbrisani sa tanjira! Slane rolate u zadnje vreme ljudi slabo jedu ma koji napravila princeze su odlična zamena!
IzbrišiLook beautiful and delicious!!
OdgovoriIzbrišiPravi koktel zalogajčići koji prvi nestanu sa tanjira.:)) p.s. čekamo (ne)strpljivo i slatku varijantu.:)))
OdgovoriIzbrišiStrpi se do sljedećeg tjedna ;-)
IzbrišiObzirom da mi su mi princes krofne jedni od omiljenih slatkisa, valjalo bi probati i ove slane :)
OdgovoriIzbrišiMeni je bilo malo čudno na prvu, jer me oblik podsjeća na slatke, a unutra je slani nadjev
IzbrišiPrincezice su mi oduvijek omiljene, bilo slatke ili slane, ipak s naglaskom na slatke :)
OdgovoriIzbrišiI kod mene je, naravno, naglasak na slatkima
IzbrišiA ja gladna...odlične su ti!
OdgovoriIzbrišiHvala
Izbriši