I ovog se mjeseca družimo u rubrici Sale e pepe okus. Nakon posljednjeg slatkog prijedloga, opet nešto slano. Calzoni, panzerotti & co. ukusna su jela napravljena od tijesta za pizzu. Da li ćete biti vrijedni pa sami zamijesiti tijesto ili ćete koristiti kupovno gotovo tijesto za pizzu, ovisi o vama. Za izradu panzerotta sam koristila gotovo tijesto, dok sam kiflice napravila koristeći recept za tijesto za punjenu pogaču. Baš me zanima da li je Tamara bila vrijedna ili se je i ona poslužila gotovim tijestom i koje je oblike odabrala.
Preporučena količina tijesta u receptima je 500 g, a nadjev prilagodite vlastitom ukusu. Od razvaljanog tijesta izrežite željene oblike, napunite nadjevom i pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C, dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite toplo. U časopisu su predloženi sljedeći nadjevi:
- pumidori i sir
- mozzarella, pumidori i pršut
- ricotta, špinaca i parmezan
- pikantna kobasica, ricotta i pumidori
- paprika i panceta.
U obje varijante sam koristila nadjev od mortadele, dimljenog sira i ružmarina, te pizza nadjev za panzerotte i nadjev od skute i blitve za kiflice.
Panzerotti
- 500 g tijesta za pizzu
- 50 g mortadele
- 50 g dimljenog sira
- žlica sitno sjeckanog ružmarina
- 4 žlice umaka od pumidora
- 50 g šunke
- 50 g ementalera
- žlica sušenog origana
- maslinovo ulje
Razvaljano tijesto za pizzu izrežite okruglim izrezivačem na krugove promjera 10 i/ili 5 cm (koristila sam modlicu za raviole). Mogućnosti za nadjev su razne, a ja sam se odlučila za nadjev od mortadele, dimljenog sira i ružmarina te klasični pizza nadjev (umak od pumidora, šunka, sir i origano). Nadjev stavite na sredinu kruga, preklopite i stisnite modlicu za raviole. Ukoliko nemate navedenu modlicu, nadjev stavite samo na polovicu kruga, preklopite praznom polovicom i vilicom utisnite rub. Panzerotte poslažite na lim obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Poslužite toplo.
Kiflice
- 500 g tijesta za pizzu
- 50 g mortadele
- 50 g dimljenog sira
- 200 g skute
- 200 g kuhane blitve
- sol, papar
Razvaljano tijesto za pizzu i nožem izrežite na trokutove. Na sredinu svakog trokuta stavite nadjev te zarolajte (savjete o tome kako izrezati i zarolati kiflice pogledajte ovdje). Za nadjev od skute i blitve pomiješajte skutu i kuhanu blitvu pa začinite po želji (sol, papar, itd.). Kiflice poslažite na lim obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Poslužite toplo.
krasni su ovi maleni trbušasti pancerotti, moji su ipak veći..
OdgovoriIzbrišii bila sam sigurna da ćeš barem za jedan nadjev koristiti mortadelu
Imala sam i većih. Koristila sam kalup za raviole promjera 5 cm za pizza nadjev i 10 cm za nadjev s mortadelom.
IzbrišiŽelim ih za doručak, sad! :)))
OdgovoriIzbrišiO da, bio bi to odličan doručak
Izbrišiwow! they look absolutely amazing
OdgovoriIzbrišiGOSTEI DE AMBAS AS SUGESTÔES E LEVARIA UM DE CADA PARA O MEU LACHE.
OdgovoriIzbrišiBOA SEMANA
BJS
Ti si kao ja počela mortadelu svuda da stavljaš.A vala i meni je dosadila šunka :)
OdgovoriIzbrišiI jedno i drugo ti izgleda odlično.
Ne bih rekla da je to zasićenost šunkom, nego baš obožavamo nadjeve sa mortadelom
IzbrišiBardzo smaczne!!!
OdgovoriIzbrišiI idealny rozmiar i kształt!
Prelepo, ne znam ni sama šta bih sad pre probala! Moram da probam kombinaciju motadele i blitve, super ideja.
OdgovoriIzbrišiSa blitvom je bila skuta, a mortadela je bila u drugom nadjevu. Mada mora biti dobra i zajenička kombinacija.
Izbrišibas izgledaju idealno za jutarnji zalogaj =)
OdgovoriIzbrišiMa super su i za doručak, pogotovo ako se koristi već gotovo tijesto, onda je to čas posla
IzbrišiJoj Tamara ovo ću sanjati,stvarno imam osjećaj da mi mirišu..,ali istinski su prefine obje varijante,kod mene će biti isprobane to sigurno:)
OdgovoriIzbrišiImam namjeru isprobati i ove prijedloge nadjeva iz časopisa, djeluju ukusno
Izbrišikako fino
OdgovoriIzbrišiOdlične i brze grickalice
Izbrišisuper grickalice, baš sjajno!
OdgovoriIzbrišiOvakve stvarcice su opasno zarazne i uvek se mogu menjati, zavisno od nadjeva. Volim, volim... :)
OdgovoriIzbrišiImaš pravo, stalno mame na još
Izbrišivrlo primamljivo izgledaju
OdgovoriIzbrišiPredivno i svaka čast cure!
OdgovoriIzbrišiDivno izgledaju :)
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiTamara love these look really beauty and delicious!
OdgovoriIzbrišiFino izgledaju ali ne volim mortadelu u nadjevima,
OdgovoriIzbrišinju bi izbacila, sve ostalo mi je super.
Zato sam i napravila po dva nadjeva tako da svatko može pronaći nešto za sebe, a i prijedlozi iz časopisa zvuče ukusno
Izbrišidelicioussss! *_* <3
OdgovoriIzbrišiPredivno izgledaju, volim testa sa slanim nadevom:)
OdgovoriIzbrišiMeni su podjednako dragi i slatki i slani nadjevi
IzbrišiPreklopljena peciva su me definitivno najbolja !
OdgovoriIzbrišiAuto Škola Osijek
To je odlična grickalica
IzbrišiSrećom da mi je trenutno muka od baklave inače bih u ove sitne sate bauljala po kuhinji i tražila šta da gricnem, slaba sam na peciva i još sa mortadelom (moraću da probam što prije).
OdgovoriIzbrišiKombinacija je odlična, mi smo se baš navukli na njih
IzbrišiSad mi ovdje u sobi sve miriše i jede mi se nešto ovakvo. Savršeno su ti ispali i čini mi se kao zanimljiva kombinacija.
OdgovoriIzbrišiMogućnosti za nadjev su stvarno bezbrojne, tako da je svaki put nešto novo
IzbrišiYour calzones and crossiants look delicious!
OdgovoriIzbrišiThank you
IzbrišiThese calzones are very delicious looking. They would be eaten up in a minute. blessings dear. Catherine xo
OdgovoriIzbrišiUh, predivni su. Nisam nikada koristila mortadelu za punjenje mada je mnogo volim. Probam prvom prilikom.
OdgovoriIzbrišiSigurna sam da će ti se svidjeti
IzbrišiJako dobro ! Ovaj slani program mi se baš sviđa, a kombinacije nadjeva odlično zvuče, super si ih napravila a nadam se da ću i ja uskoro :)
OdgovoriIzbrišiVolim recepte kod kojih mogu napraviti odjednom više vrsta nadjeva, a kod varijacija s pizza tijestom je to moguće
Izbriši