Stranice

utorak, 22. rujna 2020.

Čokoladne bombice

Iza nas je još jedan krug zajedničkog obroka, a ja sam se vratila slatkim receptima. Taman se potrefilo da su u lokalnom dućanu uvrstili avokado u ponudu, a on je glavna namirnica ovog deserta. Brzo, jednostavno i što je isto značajno - ovo je recept za svega 10ak kuglica tako da se možete zasladiti kad god poželite. Umjesto avokada možete staviti bananu (pa smanjiti količinu meda), umjesto badmovog brašna bilo koje mljevene orašaste plodove, dodati cimet, ribanu koricu citrusa, aromu vanilije, umočiti kuglice u bijelu čokoladu ili uvaljati u kakao/mljevene orašaste plodove,...


  • 150 g očišćenog avokada
  • 20 g kakaa
  • 50 g meda
  • 60 g bademovog brašna
  • 1 žličica ruma
  • 100 g tamne čokolade

Avokado zgnječite vilicom u pire. Dodajte kakao, med, rum i bademovo brašno pa miješajte dok se smjesa ne ujednači. Po potrebi dodajte još bademovog brašna kako bi dobili kompaktnu smjesu. Oblikujte kuglice koje stavite u zamrzivač na 15ak minuta. 

Čokoladu izrežite na manje komadiće pa rastopite na pari. Umočite kuglice u rastopljenu čokoladu, stavite ih na rešetku da iscuri višak čokolade pa dekorirajte po želji. 

Nema komentara:

Objavi komentar