Rijetko pratim televizijski program. Zapravo nisam od onih koji mogu ležati na kauču i gledati u tu "čarobnu kutiju" neovisno o tome što je na programu. Pogledam par dragih serija, poneki film ako skužim najavu, važnije sportske događaje i sportove koje pratim. Međutim, moram priznati kako u posljednje vrijeme češće sjedim pred tv-om. Razlog tome je kanal 24 kitchen. Na početku je bilo malo čudno pratiti program na nizozemskom, a zatim je to postalo stvar navike. Taman kad sam se uljuljala u taj nepoznati jezik, stižu i potpuno razumljive emisije na engleskom jeziku. Nemam ništa protiv jezika kojeg ne govorim, ali ne uživam čitati prijevod u dnu ekrana. Puno mi je draže slušati i pratiti što se govori.
U nizu do sada poznatih kuhara, na tom se kanalu pojavilo i meni sasvim nepoznato lice - Lorraine Pascale. Oduševila me je na prvu! Njezina jela su jednostavna, ukusna, maštovita, a žar s kojim priča o hrani teško da bi mogao nekoga ostaviti ravnodušnim. Zato sam vam za početak odlučila predstaviti dva vrlo ukusna i jednostavna jela. Jedno slano i jedno slatko. Recept za slano jelo sam zapisala dok je trajala emisija, a slatki recept je iz kuharice Baking made easy.
Brzi čokoladni mousse
Tamnu i mliječnu čokoladu natrgajte na komadiće pa otopite na pari. U slatko vrhnje sastružite sjemenke vanilije iz štapića (ili dodajte ekstrakt) pa ga izmiksajte u šlag. Dodajte mlaku otopljenu čokoladu i dobro promiješajte. Smjesu rasporedite u zdjelice i stavite u frižider na nekoliko sati. Lorraine navodi minimalno vrijeme od 30 minuta. Fotke su napravljene nakon što je mousse proveo sat i pol u frižideru. Dio je pojeden odmah, a ostatak je prenoćio u frižideru. Za pjenastiju strukturu definitivno preporučam noćenje u frižideru, mada je i porcija koja je kraće bila u frižideru bila odlična.
Brzi čokoladni mousse
- 150 g tamne čokolade
- 150 g mliječne čokolade
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 štapić vanilije ili 2 žličice ekstrakta vanilije
Tamnu i mliječnu čokoladu natrgajte na komadiće pa otopite na pari. U slatko vrhnje sastružite sjemenke vanilije iz štapića (ili dodajte ekstrakt) pa ga izmiksajte u šlag. Dodajte mlaku otopljenu čokoladu i dobro promiješajte. Smjesu rasporedite u zdjelice i stavite u frižider na nekoliko sati. Lorraine navodi minimalno vrijeme od 30 minuta. Fotke su napravljene nakon što je mousse proveo sat i pol u frižideru. Dio je pojeden odmah, a ostatak je prenoćio u frižideru. Za pjenastiju strukturu definitivno preporučam noćenje u frižideru, mada je i porcija koja je kraće bila u frižideru bila odlična.
- 250 g lisnatog tijesta (koristila sam svježe lisnato tijesto iz Lidla)
- 1 žlica senfa
- 100 g ribanog cheddara
- 100 g pancete narezane na tanke kriške
- svježe mljeveni papar
- 1 jaje
I ja kao ti nisam neki ljubitelj TV-a.Na 24 volim da gledam i Donny Hay,a i njen casopis obozavam.Lorraine isto volim da gledam,ima jako primamljive i jednostavne recepte.Super si izbor napravila i uslikala.
OdgovoriIzbriši24 kitchen je pravo osvježenje za nas koji inače ne gledamo tv često
IzbrišiPrekrasne stvari i slatke i slane. Ne mogu se nagledati prve slike, puno mi se svidja :)
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiČula sam za Lorraine, ali nisam baš detaljno upoznata sa njezinim radom. TV također posebno ne gledam tako da mi promiče i 24 kitchen, i zato se razveselim svaki put kada vidim neki recept od tamo jer kako vidim uvijek se nađe nešto jako dobro. Sviđa mi se i tvoj izbor. Čokoladicu bih tako rado, odmah :), ovako pjenastu i kremastu, a kako sve više volim gricnuti i nešto slano, ova grickalica je stigla kao naručena. Oboje mi super izgleda !
OdgovoriIzbrišiI slano i slatko je odlično, svako u svojoj kategoriji
IzbrišiA MOUSSE ESTA COM A TEXTURA PERFEITA, DIFICIL RESISTIR.
OdgovoriIzbrišiGOSTEI DOS FOLHADOS,PARECEM BEM APETITOSOS.
BJS
oba jela su mi super i bas za kategoriju - moram isprobati! Bravo!
OdgovoriIzbrišiS obzirom da su recepti jednostavni i brzo gotovi, stvarno ih je šteta ne isprobati
IzbrišiJoooj, ovaj mousse izgleda mmmmmmm....Mislim da ću se odvažiti i napraviti ga! Uvijek mi se to činilo kao neka viša matematika, ali uz tvoje upute, mislim da će ići! ;)
OdgovoriIzbrišiMožda je mousse s bjelanjcima viša matematika, ali ovaj je stvarno jednostavan
Izbrišiooo koliko cokolade u tako maloj casi!!! slatki grijeh, hehehe..
OdgovoriIzbrišiInteresantno kako je ta mala čaša sasvim dovoljna porcija za jednu osobu
IzbrišiZavidim svima koji imaju 24 kitchen :D Mousse izgleda super!
OdgovoriIzbrišiTaj je kanal pravo osvježenje, tako da mi je baš žao što ga ne vidiš
IzbrišiMa, ja ti baš i ne volim TV. Sport mi ne spominji ne da ga ne volim nego ga skoro pa mrzim, naravno samo na TV. Ali, o kuhanju mogu da gledam. Jer samo me to opušta, nimalo ne ljuti, ne nervira, ... Na Lorrain rijetko naletim. Jer, gledam samo kada niko ne gleda TV. Moj muž kada uzme u ruku daljinski ja odmah bježim u sobu. Sigurno je to ili sport ili politika. Ne volim kada razgovara s TV. Užas!
OdgovoriIzbrišiAli, stvarno mi se sviđa ovaj 24 kitchen. Super. I ovi recepti koje si ti odabrala su mi genijalni!
Tvoj muž je kao i većina muških što se tiče tv programa, ali bitno da i mi žene imamo "svoj" program
IzbrišiKada manekenka (model) postane kuharica, mmm...Divni jednostavni i odusevljavajuci recepti!
OdgovoriIzbrišiS obzirom da imam njezinu kuharicu, sigurno ću isprobati još koji recept
IzbrišiMene je oduševila Donna Hay, tj. jednostavnost njenih recepata. Ima i divan sajt sa njima, a najdraži mi je onaj sa piletinom i halumnijem. Lorraine je slatka, Bourdaine mi je zato fenomenalan, volim njegov oštar jezik, Jamie zna da inspiriše,ali ovaj naš sa svojom emisijom (ne znam d ali tu emisiju imate u vašim paketima) je da se pokriješ ušima i zažmuriš.
OdgovoriIzbrišiSreća je što možemo gledati taj kanal, jer je baš super kad vidiš kako ne treba svaki put komplicirati da bi se dobio ukusan obrok
IzbrišiU pravu si cura oduševljava jednostavnim a tako dobrim receptima,i meni je ovaj mousse zapeo za oko,savršen u svoj svojoj jednostavnosti:)
OdgovoriIzbrišiPravi desert za čokoljupce
IzbrišiNe znam šta je bolje od to dvoje, naišla sam na njenu seriju, jako mi se sviđa njena prezentacija. Odlično si to napravila.
OdgovoriIzbrišiČokolada k'o čokolada, ali ovi štapići su pregenijalni baš zbog dodatka pancete i senfa
IzbrišiDivno, i jedno i drugo. Takve stvari volim: malo vremena, divan rezultat.
OdgovoriIzbrišiOvdje se utroši stvarno minimalno vremena
IzbrišiNisam cula za nju ali mi se dopada slana verzija ,a nebih propustila ni slatkis :)!!
OdgovoriIzbrišiDvoumila sam se što prije probati, pa sam na kraju isprobala odmah i jedno i drugo i odlučila da na blog idu zajedno
IzbrišiŠmrc, nemam 24kitchen kanal. A i da imam ne stignem gledati, ionako ne idem spavati na vrijeme. Donnu Hay sam otkrila slučajno, rado bi prolistala njezin magazin i kuharicu. Sad idem čitati o Lorraine Pascale. Prezentirani recepti mi se sviđaju!
OdgovoriIzbrišiMa ne gledam ni ja često, ali se baš uživim kad uhvatim vremena
IzbrišiFantastično, mousse je baš zavodljiv :)))
OdgovoriIzbrišiOdličan je
IzbrišiSon unas auténticas delicias tus recetas de hoy, la mousse de chocolate tiene una textura súper cremosa y rica y las barras de hojaldre igual de espectaculares.
OdgovoriIzbrišiBesos y que pases un feliz día amiga.
nemam ni ja. Ali ovaj brzi mus je canache čokoladni... ne bih ga zvala musom. U mus ipak idu jaja . Kuvari su rigorozni pri oceni ako pogrešno date ime jelu ili dezertu . A grisine su odlične i mi ih obožavamo .
OdgovoriIzbrišiU kuharici je naslov recepta super speedy chocolate mousse i prevela sam ga kao brzi čokoladni mousse. Znam da u pravi mousse idu jaja i baš zbog toga ga i izbjegavam, ali se ne bih složila da je ovo ganache, jer je princip izrade drugačiji.
Izbrišii ja sam primjetila ovu mladu gospođicu, i vrlo je strastvena dok kuha. Sviđa mi se i mousse i grisini, gdje si cheddar nabavila???
OdgovoriIzbrišiZahvaljujući rodbini, cheddar je stigao direktno iz Engleske, a isto tako i kuharica
Izbrišipredivna dva recepta, ovaj mousse stvarno savršeno izgleda!
OdgovoriIzbrišiJa ne znam ko je ona!!!
OdgovoriIzbriši24h je jedino što gledam na tv:) Dobro, sad u poslednje vreme sam slabije. Jel emisija odnedavno na programu?
Nisam ljubitelj musa od čokolade al ovi lisnati štapići mi izgledaju fenoemenalno! Nikad nisam probala čedar sir. Šta misliš sa kojim našim sirom bi mogao da se zameni?
Baš super što si nam preporučila kuvaricu!
Mislim da sam ju skužila prije dva mjeseca, ako ne i više. Ne naletim ni ja baš svaki put na njezinu emisiju.
IzbrišiCheddar ima specifičan okus i baš zato mi se sviđa, a u štapiće možeš staviti bilo koji sir po ukusu, važno je jedino da se lijepo rastopi
Un postre irresistible mousse con palitos exquisitos,debo venir más seguido siempre nos presentas golosinas tentadoras,abrazos hugs,hugs.
OdgovoriIzbrišiČesto gledam 24 kitchen ali nju još nisam skužila, morat ću malo bolje pogledati.
OdgovoriIzbrišiKoliko se sjećam, negdje sam dva tjedna gledala najave za njezinu emisiju, a nikako da ju uhvatim. I onda kad sam se najmanje nadala uhvatila sam početak emisije
IzbrišiSviđaju mi se oba recepta ali ako bi već morala odabrati, ipak sam više za slatko. 24 kitchen kanal je možda na Max tv-u ili gdje? Nisam još vidjela do sad a zvuči zanimljivo. Šteta što ga nemam.. recepti i fotke su super :) Pošalji slatko malo za večeru :))
OdgovoriIzbrišiDa, 24 kitchen je na Max tv-u
IzbrišiOdlicni slani stapici! Biljezim za sljedece piknik druzenje doma:)
OdgovoriIzbrišiSenf i panceta podignu klasične štapiće sa sirom na višu razinu, odlični su
IzbrišiMi cak ni nemamo TV... I ne planiramo ga imati. Cini mi se da nista pametno nema za videti...
OdgovoriIzbrišiMus mi se posebno svidja...
To vam je odlična odluka. Kod mene je na sreću veći dio dana ugašen, ali mi je zbog ovakvih emisija drago da ga imam
IzbrišiEstoy aquí de nuevo para decirte que tienes un premio en mi blog ¡Gracias!
OdgovoriIzbrišiTamara, looks lovely and delicious !
OdgovoriIzbrišiLove chocolate ! :-)
Hej! Evo samo da te obavijestim, kod mene na blogu te čeka jedna nagradica :))
OdgovoriIzbrišiSvidja mi se i slatko i slano! Kod moussea mi se posebno svidja brzina pripreme.
OdgovoriIzbrišiNemam program 24 kitchen, a i bolje, mislim da bi me previše svezal. :)
Nisu svih kuhari i emisije zanimljivi, tako da je nemoguće provesti cijeli dan pred tv-om
IzbrišiLorraine Pascale ne poznajem, nemam program 24 kitchen, ali idem odmah progooglati o njoj :) Sviđa mi se i mousse i grissini, mousse možda malko i više ;)
OdgovoriIzbrišiI ja naginjem više čokoladnim okusima, ali štapići su isto fenomenalni
IzbrišiOvi štapići su genijalni.
OdgovoriIzbrišiKombinacija senfa i pancete zajedno sa sirom i lisnatim tijestom je odlična
IzbrišiLorraine obožavam, i meni je ona pravo otkriće i njezine emisije najviše volim uz Rudolphove. Dijelim tvoje mišljenje od riječi do riječi, njezini recepti su mi odlični i isto imam u planu svašta nešto isprobati iako u zadnje vrijeme slabo stignem gledati išta. Ta kuharica koju spominješ, to je kuharica koju je ona pisala?
OdgovoriIzbrišiDa to je njezina kuharica. Ne znam ako postoji hrvatski prijevod, moja je na engleskom
OdgovoriIzbriši