Stranice

četvrtak, 31. svibnja 2012.

Jagode u čaši


Još jedna ulaznica za igricu Ajme, koliko nas je?. Domaćica za ovaj mjesec je Zoka, a tema su jagode. Jedva čekam da vidim sve recepte na okupu.

nedjelja, 27. svibnja 2012.

Čokoladna torta s lješnjacima


Sasvim je logično napraviti tortu za neku određenu priliku - rođendan, feštu, obiteljsko druženje ili druženje s prijateljima. Ali napraviti tortu bez ikakvog povoda nije uobičajeno. E baš ta torta bez ikakvog povoda bude pravo iznenađenje za ukućane. Možda neki od njih vrte u glavi značajne obiteljske datume i ne mogu dokučiti kojim povodom je napravljena torta.

srijeda, 23. svibnja 2012.

Vijenac iz Koruške


Još jedan putopisno-receptni post. I to poduži. Ako vas zanima samo recept, pronaći ćete ga pred kraj posta.

subota, 19. svibnja 2012.

Čokoladne tortice s bijelom kremom - u staklenkama


Iskreno, ne znam kako početi. Toliko je linkova na koje vas moram uputiti  u uvodnom dijelu... Pa krenimo redom. 

utorak, 15. svibnja 2012.

Cupcakes s jagodama


Jagode su voće koje očekujem s najvećim nestrpljenjem. To je jedino voće koje ne smijem jesti kupovno, jer sam alergična na ono s čime ih špricaju. Šumske jagode i jagode iz mog vrta mi ne izazivaju alergiju. Ovaj godine sam bila još nestrpljivija, jer nam je Zoka zadala jagode kao temu za sudjelovanje u igrici Ajme, koliko nas je? 

utorak, 8. svibnja 2012.

Cheesecake u staklenkama



S obzirom da dvije Tamare - Ave dulcis i Bite my cake - imaju na svojim blogovima recept za cheesecake u staklenkama, red je da im se pridruži i treća Tamara, odnosno ja. Jako volim cheesecake, a ideja s pečenjem u staklenkama olakšava prenošenje ove delicije i idealna je kao poklon, za druženja izvan kuće ili izlet. U mom slučaju, cheesecake u staklenkama je bio na pikniku u prirodi.

četvrtak, 3. svibnja 2012.

Pita s koprivama


Volim brati jestivo samoniklo bilje. Sezona krene sa šparugama, nastavlja se s koprivom i maslačkom, a završava gljivama. Branje ima višestruke koristi - od boravka na svježem zraku i šetnje prirodom do ukusnog i jeftinog obroka. Ne mogu baš reći besplatnog obroka, jer samoniklom bilju treba dodati druge namirnice.