Sjećate se poklona koji sam dobila kao stoti sljedbenik bloga Made by Suzana. Pladanj ima dva lica i konačno je došlo vrijeme da vam pokažem kako izgleda druga strana. Suzana je zimski motiv pogodila točno u nijansu plave boje koju bih joj (da me je pitala) predložila. A kakva bi to bila zima bez finih prhkih pahuljica. Za otprilike 50 komada potrebno je
- 225 g glatkog brašna
- 125 g maslaca narezanog na kockice
- 100 g mljevenih oraha
- 75 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 žličica ruma
Utrljajte maslac u brašno da dobijete grube mrvice. Dodajte šećer i orahe. Formirajte hrpicu s rupomo u sredini u koju stavite jaje i rum. Zamijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto, izrežite pahuljice i poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 7 minuta na 180°C. Pustite ih da kratko odstoje u limu pa ih prebacite na rešetku da se ohlade.
Ohlađene keksiće dekorirajte po želji. Glazura za dekoriranje napravljena je od
- 100 g šećera u prahu (koristila sam bijeli i plavi šećer u prahu)
- 2 žlice mlijeka
- 1 žlicu limunovog soka
Pomiješajte pjenjačom sve sastojke dok ne dobijete glatku masu. Vrećici za zamrzavanje odrežite mali dio jednog kuta i napunite ju glazurom. Dekorirajte po želji. Moram priznati da mi većina dekoracija (osim ako se ne radi o otopljenoj čokoladi) nije ukusna za jelo, a obojani kolači mi nisu čak niti privlačni. Zato je dekorirano samo par pahuljica. Zanima me vaše mišljenje o dekoracijama i njihovom okusu.
Prekrasne, nježne pahuljice ;) Možda s njima prizoveš i prvi snijeg ove godine :))
OdgovoriIzbrišiPredivno si napravila pahuljice. Slike kojima dočaravaš zimu su naprosto prizivajuće. Divim se ve pet minuta i idem opet gledati slike. Nemam model za rezanje pahulja i ne idem peći pahulje.
OdgovoriIzbrišiPladanj je divan, ali još više m i se sviđaju ove pahuljice i njihova dekoracija!
OdgovoriIzbrišiLook absolutely georgeous and beauty!!!!
OdgovoriIzbrišiPredivne pahuljice,tako nježno djeluju,a ovaj pladanj savršeno nadopunjuje cijelu priču...prekrasno!
OdgovoriIzbriši1. pladanje je krasan
OdgovoriIzbriši2.recept za keksiće djeluje baš onako pravo domaće, starinsko
3. plavi šećer u prahu????
4. volim lijepe kolače, i meni su jako privlačni ali najvažnije je da su ukusni
predivne su pahulje! ni ja nisam ljubitelj glazura osim onih od bijele ili crne čokolade, ali moram priznati da me na prvi pogled privlači recimo pink glazura... ali me okus takvih pink kolača redovito razočara...
OdgovoriIzbrišiJust Cake Girl, snijeg stalno zovem, ali nikako da ga dozovem
OdgovoriIzbrišiSuzana, tvoj pladanj je uvelike pridonio čaru fotki
Maja, hvala
Gloria, thank you
Nely, hvala
Tamara, za 1. i 2. hvala, 3. plavi i rozi šećer u prahu se može kupiti skoro u svakom trgovačkom centru u Italiji, 4. slažem se s tobom
Cinnamon and White Chocolate, koliko god mi bili privlačni tako dekorirani kolači, teško da bih ih probala
Jako su lepe! :) Ma, moram dogodine i ja kupiti kalupic u obliku pahulje...
OdgovoriIzbrišia evo, ja sam jednom prilikom probala ovaj receptić; http://www.coolinarika.com/recept/ruzicasti-minjoni/
OdgovoriIzbrišii mogu reći da nije sasvim loš... za moj ukus malo previše kiselkast jer ja više volim dosta slatke i to uglavnom čokoladne kolače, ali mojim ''kušačima'' se dopao ;)
(Stela)
Prekrasne pahuljice. Već neko vrijeme pokušavam kupiti takve kalupiće ali nikako da se namjerim.
OdgovoriIzbrišiBaš ozgledaju prhko... Podložak je prekrasan, baš donosi dašak zimskih radosti...
OdgovoriIzbrišiBoažnstveno! I kolačići i dekoracija na fotografijama i način na koji si uklopila tanjir sa poslasticom. Svaka čast!
OdgovoriIzbrišiDivnih li pahuljica. Kod nas još nije pao sneg iako ga stalno najavljuju, ali ove tvoje pahulje su kao original. Tanjir je divan.
OdgovoriIzbrišikako su lijepi!
OdgovoriIzbrišiPredivno
OdgovoriIzbrišiPredivni su :) Odlican blog, i moram da pohvalim tvoje umece fotografisanja, zaista je divno ;D
OdgovoriIzbrišiMiki, hvala
OdgovoriIzbrišiCinnamon and White Chocolate, u toj glazuri je definitivno previše limunovog soka, barem za moj gušt
Monika, vjerujem da takav kalup ne bih našla da sam ga tražila. Srećom, dobila sam na poklon ogroman set modlica u kojem stvarno ima svih mogućih oblika
Jubistacha, slažem se, baš je pogođen zimski ugođaj
Opasna, hvala
Jelena, ni kod mene još nije bilo snijega i ne vjerujem da će pasti
Tamara, hvala
Gordana, hvala
Phiphy, hvala
pahuljice su jako lijepe, sve si baš lijepo uskladila sa pladnjem
OdgovoriIzbrišiStvarno se vidi da si ih sa ljubavlju pravila, ne znam sta je lepse, da li keksici, tanjiric ili cela kompozicija sa sablonom od sneznih pahuljica... uzivam u ovom zimskom prizoru!:)))
OdgovoriIzbrišiHOLA nuevamente visitandote y escribiendo , despues de las vacaciones de NAVIDAD . FELIZ AÑO ...que tarta mas bonitas y estas galletas de estrlla son preciosas ..bssssMARIMI
OdgovoriIzbrišiPrekrasne pahuljice, a fotke gotovo nestvarne. Bravo za ideju sa "šemom" pahuljica od prah šećera! :)
OdgovoriIzbrišiSo pretty! I've come over all Christmassy again! x
OdgovoriIzbrišiNina, hvala
OdgovoriIzbrišiMignonne, kad nije vani, onda barem neka na tanjuru bude zimski ugođaj
Garlutti, thank you
Nataša, hvala
How To Be Perfect, thank you
Super su pahuljice, jako lijepi keksići, i ovaj put mi se prezentacija posebno sviđa. Bravo !
OdgovoriIzbrišiPredivnih li keksića, baš sam oduševljena oblicima.
OdgovoriIzbrišiOve pahuljice su bas simpaticne :) xx
OdgovoriIzbrišiCut out cookies are so pretty!
OdgovoriIzbriši