S veseljem priopćavam da su kokoške nakon posta u kojem sam ih kritizirala, napokon izašle iz štrajka. Nije to još uvijek puna proizvodnja, ali dale su solidnu količinu jaja taman za božićne kolače. Naravno da su uz moje kritike pomogle i vaše želje i na njima vam puno hvala. Ostalo je i nešto viška jaja (a do dočeka 2012. se nadam da ću skupiti jaja koliko mi je potrebno za kolače) pa sam odlučila isprobati roladu s ajvarom. Taman još uvijek stignem prijaviti post na FBI rukavice.
Biskvit
- 5 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 - 3 žlice ajvara (stavila sam 3 žlice)
- 2 žlice ulja
- 5 žlica glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
Žumanjke kratko izmiksajte pa dodajte kiselo vrhnje, ajvar i ulje. Dodajte sol i brašno pomiješano s praškom za pecivo. U tu smjesu vilicom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Veliki lim od pećnice obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Provjerite čačkalicom da li je pečeno (zabodite čačkalicu u sredinu i ako izađe čista, biskvit je pečen). Kuhinjsku krpu smočite pod vodom i dobro ocijedite. Biskvit prebacite na kuhinjsku krpu, odstranite papir za pečenje i zarolate uz pomoć krpe u roladu. Stavite na rešetku i pustite da se ohladi.
Nadjev
- 200 g krem sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 kuhana jaja sitno narezana
- malo sitno sjeckanog svježeg peršina
- sol i svježe mljeveni papar po ukusu
- 150 g kuhane šunke (koristila sam PIK zlatnu šunku)
Pomiješati krem sir i kiselo vrhnje. Dodati kuhana jaja i peršin te posoliti i popapriti po ukusu. Ohlađeni biskvit premazati nadjevom. Preko nadjeva posložiti kriške šunke i sve zarolati. Roladu uviti u prijanjajuću foliju i staviti u frižider da se dobro ohladi. Rolada je iznimno ukusna i drago mi je da sam ju isprobala.
BUENISIMO .....es ideal para estas fechas FELICES FIESTAS Y FELIA AÑO 2012 ...BESOS MARIMI
OdgovoriIzbrišiJako lepo i dekorativno, razmišljala sam i ja o njoj za NG, ali videću još, ona sa spanatom mi j eveć dosadila, ima neki isto fin slani rolat sa makom, ali mi to onako nekako ne izgelda bas....Imam jednu podebelu knjigu recepara Slane Rolati Torte, ako naidjem na njih i ako nema simam i ja jednu tanju pa ti mogu poslati ako volis rolate, pposle rasputsa naravno, mislim naseg Božićnog. Javi mi se..:)
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda, meni osobno jedna od dražih rolada!:)
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav!:)
rolada ne samo da krasno dekorativno izgleda, nego djeluje jako ukusno. Mjerkam ja nju već duže vrijeme pa nikako. Drago mi je za kokice :)
OdgovoriIzbrišiajme, koju sam grešku napravila!! gladna čitam ovaj krasan post i gledam ovu božanstvenu roladu!! bježim!!
OdgovoriIzbrišiI meni ovo izgleda kao odličan odabir za novogodišnju trpezu...
OdgovoriIzbrišiHvala ti za ovaj receptić:))
Uh, divno je ispala! Posebno ova intezivna boja kore, savrseno...
OdgovoriIzbrišiTamara, ovaj rolat zaista deluje fantastično, imam osećaj da se topi u ustima...
OdgovoriIzbrišiJako lijepo izgleda, super mi je ova zlatna boja biskvita.
OdgovoriIzbrišiE, to su lepe vesti - kokice objavile prekid štrajka :-) Lep rolat, vrlo lepo napravljen i serviran. Dobar izbor.
OdgovoriIzbrišija volim ovakve slane rolade, savršeno mi pašu uz praznike i jako su dekorativne
OdgovoriIzbrišitvoja odlično izgleda
Garlutti, thank you
OdgovoriIzbrišiVera, javim ti se
Zondra Art, nisam do sada radila slane rolade, ova nas je odmah osvojila
Tamara, nije komplicirana za izradu, tako da se nadam da ćeš naći vremena za isprobati jer je baš ukusna
Tamara, baš si me nasmijala
Eda, kod mene je već uvrštena na novogodišnji repertoar
Ana, odlučila sam pojačati boju, zato sam stavila tri prepune žlice ajvara
Zora, u pravu si
Monika, hvala
Opasna, hvala
Ninakuhinja, hvala
Nadam se da ce kokice opravdati poverenje i da ce i dalje biti tako vredne, jer cekamo i slatke receptice.:)) A rolat fantasticno izgleda, bas onako da se lepo iznese i da se posluze gosti za neku svecanu priliku, sve si fino napravila.:))
OdgovoriIzbrišiovo je savršen zalogajčić za blagdane. moja snajka ovavezno kombinira roladu s ajvarom i onu sa špinatom, no ova s ajvarom je moj definiivni favorit! još kad je ajvar pikantan...... mmmmmmmmmmmmmmm!
OdgovoriIzbrišiJako, jako volim ovakve stvarcice! Na svakom slavlju, mnogo vise volim slicna hladna predjela nego glavno jelo! Predivno... :)
OdgovoriIzbrišiNot my piece of cake ali fotke su divne ;)
OdgovoriIzbrišiTako ti je divno ispala! Probala sam roladu od ajvara i stvarno sam oduševljena kombinacijom okusa. Pospremam receptić!
OdgovoriIzbrišiWow this look amazing and delicious and the roll is perfect, I love rolla:)
OdgovoriIzbrišiAjvar obožavam, a rolada izgleda fantastično!
OdgovoriIzbrišiMignonne, prenest ću im poruku
OdgovoriIzbrišiSani, još moram probati tu sa špinatom pa odlučiti koja je bolja
Miki, hvala
Just Cake Girl, hvala
Maja, hvala
Gloria, thank you
Marina, hvala
Pravila i znam da je sjajna onako sočna i meka. Mora čovek da se suzdržava kad je seče jer jdno po jedno parče i tako redom stigneš do kraja dok si reko keks. Štrajk kokica, e taj post sam propustila. Znam kako je divno kad se radi sa domaćim jajima. Milina.
OdgovoriIzbriši