Ovaj sam tjedan svjedočila masovnom virtualnom pečenju kruha s cimetom. I tko god ga je radio, imao je samo riječi pohvale. Takvom iskušenju je teško odoljeti pa sam morala vidjeti o čemu se radi. Recept je s Coolinarike, a original i cjelokupni proces izrade možete pogledati ovdje. U slučaju da se dvoumite i razmišljate da li isprobati ili ne, možda vam pomogne ovo - ukusniji, mirisniji i mekši slatki kruh od ovog još nisam jela.
Tijesto
- 350 g glatkog brašna
- 40 g šećera
- 1 paketić suhog kvasca
- 1/2 žličice soli
- 55 g omekšalog maslaca
- 80 ml mlakog mlijeka
- 60 ml mlake vode
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
U dublju posudu stavite brašno. Utrljajte maslac u brašno pa dodajte šećer, sol i suhi kvasac. Pomiješajte i napravite udubinu u sredini u koju dodajte jaje, mlijeko, vodu i ekstrakt vanilije pa zamijesite tijesto. Pokrijte posudu kuhinjskom krpom i pustite da se diže sat vremena. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto u pravokutnik dimenzija 30 x 40 cm. Podijelite tijesto na 6 vertikalnih traka.
Posip
- 50 g omekšalog maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 2 žličice cimeta
- 1 velika jabuka (oguljena i očišćena)
Volim okus jabuka a pogotovo cimeta u tijestu.
OdgovoriIzbrišiMmmmmm, gotovo da mogu da osetim kako divno mirise preko ekrana!:))))
OdgovoriIzbrišiOvo su već mirisi Božićnih blagdana. Što je već vrijeme da se radi popis blagdanskih slastica? Kako je brzo to došlo? Pre dobro izgleda-svečano, njami...
OdgovoriIzbrišiDivan kruh, mmmh, odavno na mojoj listi isprobavanja... Krajnje vrijeme da ga i ja probam :) Mogu da zamislim kako će kuhinja da zamiriše!
OdgovoriIzbrišiPredobro izgleda,fotke su ti genijalne,a ukus mogu samo zamisliti, cimet obožavam:)
OdgovoriIzbrišiIzgleda super ukusno! Samo gledajući sliku osjetim miris cimeta i jabuka! Super, super receptić!:)
OdgovoriIzbrišiAjme i izgleda i zvuci fenomenalno. Morat cu i ja ovo napraviti. Mene su Monikini cinnamon rollsi ostavili bez teksta, preporucujem ti da ih probas ako si obozavatelj cimeta!
OdgovoriIzbrišiEeeeh, sada i ja moram da probam ovo :-).... Šalu na stranu, već imam nešto slično na listi "probati", ali uvek mi neki sastojak zafali, a baš mi se ne da otići do radnje. Ovo tvoje izgleda kao prava divotica - naročito na drugoj slici, gde nešto curka između slojeva - joj!
OdgovoriIzbrišiOvo pod hitno moram ispeći!!! I bez one rečenice "ukusniji, mirisniji i mekši kruh još nisam jela", sigurno bih probala!! Hvala ti za ovaj recept i ove odlične fotografije!!
OdgovoriIzbrišiZa mene - jednostavno neodoljivo! Volim jabuke, cimet i smedji secer (zajedno).
OdgovoriIzbrišiUff, samo ću reći divno, jer nema jednostavnije riječi za ovaj tvoj slatki kruh..
OdgovoriIzbrišiJako dobro izgleda, super si ga napravila i vjerujem ti da je ukusan, mekan i jako mirisan. Cimet i jabuke su moja omiljena kombinacija, prvom prilikom ću ga i ja napraviti.
OdgovoriIzbrišiOvo je fantastično!ja sam radila pužiće s cimetom i narančom, ovo je pomalo slično, ali drukčije je tijesto i proces izrade, tu je još u jabuka. Ovo mi se jako sviđa, volim ovakva tijesta. Kruh ti je prekrasno ispao
OdgovoriIzbrišiOvo samo odcepiti komad po komad.Divno;)
OdgovoriIzbrišiIzgleda fantastično!! MOgu si misliti kako ti je kuća lijepo mirisala nakon ovog <3
OdgovoriIzbrišiPredivno i zaista fantastično za sve one koji vole miris cimeta:)Ja bih se sad poslužila jednom kriškicom da zasladim dan:) Pozdrav i lep vikend
OdgovoriIzbrišiFantazija, predivno izgleda!Fotke genijelne!!
OdgovoriIzbrišiDilajla, onda bi ovaj kruh bio po tvom guštu
OdgovoriIzbrišiMignonne, stvarno je jako mirisalo
Suzana, nije loša ideja uvrstiti ga na blagdanski stol
Tanja, nadam se da će i verzija s makom biti odlična
Nely, hvala
Zondra Art, hvala
Sweet Corner, Monikine cinnamon rolls su me oduševile izgledom i jedva čekam da isprobam recept
Opasna, naribana jabuka i šećer su zaslužni za "ono nešto" između slojeva
Eda, hvala
Jasna's kitchen creations, hvala
Nada, hvala
Branka-by B, hvala
Tamara, naranča i cimet zvuče zanimljivo
Džoli, upravo je u tome čar ovog kruha, šnitice se same kidaju, ne treba rezati
Just Cake Girl, hvala
Nale, hvala
Vera, hvala
Divan!!! I ja ga merkam vec neko vreme , ali u poslednje vreme stalno pravimo neko dizano testo pa moramo pauzirati! :) Pogubno nam je za kilazu... :)
OdgovoriIzbrišiPravila sam ga i nestao je u trenu,fenomenalan je!Moram primetiti da su ti slike sve bolje i bolje!
OdgovoriIzbrišiO, kako ovo izgleda božanstveno!
OdgovoriIzbrišii ja sam već nekoliko puta došla u napast da ga napravim ali na moju veliku žalost nisam stigla, vjerujem da je preukusan i mirišljav...
OdgovoriIzbrišiuf, mene užasno privlače ove varijante pull-apart kruha i gledala sam recepte već milijun puta, ali još nije došlo na red. fenomenalno izgleda!
OdgovoriIzbrišiMiki, da je barem samo dizano tijesto pogubno za prijateljstvo s vagom
OdgovoriIzbrišiIrena, hvala
Dunja, hvala
Ninakuhinja, puno se više vremena izgubi na čekanje da se tijesto digne, nego na sam rad
Monika, izgledaju jako dekorativno i još kad zamisliš miris i okus, stvarno je teško odoljeti
Meni je ovo božnstveno. Radila sam ga ali bez jabuka. Dodatak jabuka je pun pogodak, mislim!
OdgovoriIzbriši