... Tihanu. Pitate se - zašto? Odgovor je vrlo jednostavan - u trajanju je cupcake natječaj na blogu kod Tihane. Već sam vam pričala kako je ona "krivac" što sam počela raditi cupcakes. Stoga sam joj za ovaj natječaj odlučila pokloniti buket dvobojnih ruža.
Za otprilike 20 cupcakesa potrebno je
- 160 g glatkog brašna
- 1 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 115 ml ulja
- 115 ml mlaćenice (umjesto mlaćenice iskoristiti sljedeći recept: u 115 ml mlijeka dodajte 1/2 žličice bijelog octa ili limunovog soka i pustite da odstoji 5 minuta prije upotrebe)
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U većoj posudi miksajte jaja 20 sekundi. Dodajte šećer i nastavite miksati otprike 30 sekundi na srednjoj brzini. Dodajte ekstrakt vanilije i ulje pa kratko miksajte. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte pola mješavine s brašnom. Zatim dodajte pola mlijeka, pa ostatak brašna i ostatak mlijeka. Miksajte tek toliko da se sastojci povežu.
U kalup za muffine stavite papirnate košarice. U svaku stavite po dvije žlice smjese. Pecite 12 - 14 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Cupcakese izvadite iz kalupa nakon 2-3 minute pa pustite da se ohlade na rešetki. Kada se ohlade, možete ih dekorirati. Pečeni i nedekorirani cupcakesi se mogu i zamrznuti, a odmrzavajte ih na sobnoj temperaturi.
Svaki cupcake u sredini ima rupu koju sam izrezala nožićem. Rupa je ispunjena domaćim džemom od šljiva, a izrezani dio je skraćen tako da ostane samo tanki poklopac od tijesta kojim se poklopi punjenje. Postoji razlog zašto sam odabrala domaći džem - služi mi kao svojevrsna ravnoteža, jer je krema (barem za moj ukus) totalno nezanimljivog okusa, iako je taj frosting jako popularan kod cura koje se ozbiljnije bave cupcakesima. Kremu je najbolje napraviti prije pečenja biskvita i staviti u frižider kako bi se ohladila, a za nju je potrebno
- 100 g maslaca sobne temperature
- 300 g krem sira
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 500 g šećera u prahu
Izmiksati maslac, dodati krem sir i ekstrakt vanilije. Postupno dodavati šećer u prahu i miksati na srednjoj brzini dok se sastojci ne sjedine. Staviti u frižider da se dobro ohladi prije dekoriranja.
Kako nam je Tihana zadala temu natječaja, a to su dugine boje, odlučila sam se napraviti dvobojne ruže. Sam proces dekoriranja je vrlo jednostavan i sve što treba napraviti je bojom u gelu premazati unutrašnjost vrećice za dekoriranje te ju napuniti kremom. Na taj način samo rubovi kreme budu obojani. Za dekoriranje su korišteni Wilton nastavci 1M i 124.
Izgleda prekrasno i primamljivo za oko i nepce. Bravo!
OdgovoriIzbrišiKada sam otvorila post, prvo mi je prošlo kroz glavu - KAKO? A onda sam pustila da to bude deo čarolije, više se ne pitam, već samo uživam u ružicama - Tihana može biti više nego zadovoljna poklonom, a ti si prava čarobnica.
OdgovoriIzbrišiOvo mi je omiljena boja ruža :) Cupcakes baš izgledaju profi i super je Tihanina ideja :)
OdgovoriIzbrišiPrekrasna kreacija, draga Tamara. Tebi cupcakes tako idu od ruke.
OdgovoriIzbrišicupcakesi su ti savršeni! ja volim ovaj frosting od krem sira. Ovaj uzorak ruže u frostingu ti je baš lijepo ispao
OdgovoriIzbrišiPrekrasni su ovi cupcake-ruže! Predivni!!
OdgovoriIzbrišiPredivni su , baš predivni ! Gledam i divim se svakoj ovoj divnoj cupcake ružici ! Baš si ih super napravila !
OdgovoriIzbrišiKako lepoooooooooo:))
OdgovoriIzbrišiVolim cupcakes i volim ih raditi, ali se uvik zapackam :) Prekrasno izgledaju ove ružice draga Tamara, zaista!
OdgovoriIzbrišiE stvarno si majstorica!! Meni izgleda kao malo umjetničko djelo!!
OdgovoriIzbrišibaš su lijepe, prave ruže!
OdgovoriIzbrišiSuzana, hvala
OdgovoriIzbrišiOpasna, odgovor na pitanje "kako?" nije nikakva čarolija, zapravo je vrlo jednostavno
MilaJeDraga, to je i moja omiljena boja ruža
Jasna's kitchen creations, hvala
Tamara, hvala
Rea, hvala
Branka-by B, hvala
Džoli, hvala
Maja, hvala
Eda, hvala
Tamara, hvala
Savršeno, predivan buket! Ubijaš me ovom savršenošću:) Uuuuufffffff!
OdgovoriIzbrišiPredivno, već drugi put gledam.
OdgovoriIzbrišiOoo,pa kao prave su ..divni su cupcakovi,mozda i pobijedis ,bas bi mi bilo drago jer su ruze prelijepe !!!!
OdgovoriIzbrišiSavršeno,ali savršeno,ti si nepremašna majstorica za sve...ne mogu se nagledati:)
OdgovoriIzbrišiPrekrasno!
OdgovoriIzbrišiČarobno su lepe draga Tamarice :)))
OdgovoriIzbrišiSjajne ruže i divni cupcakesi!
OdgovoriIzbrišilook absolutely beauty!!! love them! gloria
OdgovoriIzbrišiJa moj glas dajem tebi. Ovo šaranje ružica me je očaralo. Izgleda jednostavno ali treba tu prakse kao i odgovarajući nastavak. Videla sam torte cele tako našarane i baš su mi elegantne. Odlično si ovo odradila.
OdgovoriIzbrišiΚάθαρσις, hvala
OdgovoriIzbrišiDunja, hvala
Mirjana, sutra završava natječaj pa ćemo znati tko je pobjednik
Nely, hvala
Jubistacha, hvala
Jacamaca, hvala
Tanja, hvala
Gloria, thanx
Jelena, vidjela sam takve torte i imam namjeru tako dekorirati jednu, samo čekam neku svečaniju priliku
Super izgledaju tvoje ružice! Zbilja si ih savršeno napravila! Svaka čast!
OdgovoriIzbrišiPozdrav!;)
Prelepi su! Ova dvobojna dekoracija je zaista zanimljiva i jako lepa... Hvala ti sto si nam otkrila kako to postici! :)
OdgovoriIzbrišiPredivne su ti, tako stvarno izgledaju da ih ne mogu prestati gledati!
OdgovoriIzbrišisavršeno izgledaju :)
OdgovoriIzbrišiBellissime!
OdgovoriIzbrišiSvaka čast,stvarno su savršeni!
OdgovoriIzbrišišta reči nego da je stvarno prekrasno, savršeno!
OdgovoriIzbriši