Stranice

subota, 20. travnja 2024.

Bez glutena: Tiramisu s pistacijama

Neki bi rekli da ovo nije tiramisu, jer ne sadrži kavu i jaja. Svejedno ću ga zvati tiramisu, jer sam sama ispekla piškote! Prefine su, jednostavno se rade i odlične su za deserte servirane u čaši. Mislim da više nikad neću kupiti piškote. Imam dojam da su deserti s pistacijama trenutno vrlo popularni pa mi je drago da sam u trendu. Na izradu deserta me inspirirao namaz od pistacija i liker koji sam nedavno kupila u Italiji. Jesam li rekla da obožavam pistacije?

  • 250 g mascarponea
  • 200 g namaza od pistacija
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g neslanih pistacija
  • piškote (biti će dovoljna količina iz recepta, zapravo ostat će ih i za grickanje)
  • mlijeko
  • liker od pistacija
Pomiješajte mascarpone i namaz od pistacija. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa dodajte smjesi (mali dio ostavite za dekoraciju). Pistacije grubo narežite. Piškote kratko namočite u mješavini mlijeka i likera (proizvoljni omjer) pa složite na dno čaša za serviranje. Stavite dio kreme i pospite sjeckanim pistacijama. Zatim opet ide sloj namočenih piškota pa preostala krema. Dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i sjeckanim pistacijama. Ohladite u frižideru na nekoliko sati. 


Nema komentara:

Objavi komentar