- 250 g mascarponea
- 200 g namaza od pistacija
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g neslanih pistacija
- piškote (biti će dovoljna količina iz recepta, zapravo ostat će ih i za grickanje)
- mlijeko
- liker od pistacija
Stranice
subota, 20. travnja 2024.
Bez glutena: Tiramisu s pistacijama
utorak, 9. travnja 2024.
Bez glutena: Piškote
Koliko ste puta poželjeli napraviti tiramisu, ali vas je odbila cijena bezglutenskih piškota? Mene jako često. I onda sam ih odlučila napraviti. Internetom kruži nekoliko recepata, isprobala sam ih i doradila te sad mogu podijeliti recept za prefine piškote. A mogu se jesti i samostalno kao fini keks. Od smjese se dobije cca 30 piškota.
- 3 jaja
- 35 g šećera
- 15 g vanilija šećera
- 90 g Schar Mix B brašna
- 30 g gustina
Bjelanjke izmiksajte u snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilija šećera. Kad se snijeg formira umiksajte jedan po jedan žumanjak. U smjesu uz pomoć vilice umiješajte prosijano brašno i gustin. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje istiskujte piškote. Pecite 5 - 7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C dok piškote ne dobiju boju, a zatim smanjite pećnicu i pecite još 10 minuta na 120°C.