Vadim iz "naftalina" recept za pizza pužiće, jer odlično funkcionira i u bezglutenskoj verziji. A što je najbolje, samo vas pola sata dijeli od uživanja u ovoj divoti, jer se tijesto radi s praškom za pecivo. S obzirom da je recept jednostavam i sama izrada kratko traje, neću ni ja previše dužiti s uvodom.
Recept
- 300 g Schar mix B brašna
- 50 g hladnog maslaca narezanog na kockice
- 2 ravne žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 180 ml mlijeka
- 4 - 6 žlica pasirane rajčice
- 120 g pečene šunke
- 100 g ribanog sira (gaude)
- origano (prema ukusu)
Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte prašak za pecivo i sol pa formirajte hrpicu i u sredini napravite udubinu u koju pomalo ulijevajte mlijeko i uz pomoć vilice umiješajte u brašno. Zamijesite glatko tijesto pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini na dimenziju 30 x 30 cm. Premažite pasiranom rajčicom, pospite origanom, stavite naribani sir i kriške šunke. Tijesto zarolajte i narežite na 12 dijelova. Poslažite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Nema komentara:
Objavi komentar