Neki kolači su toliko jednostavni, a opet ukusni pa ih često rado radim. Recept za ovaj biskvit sam dobila od prijateljice. U originalu se koristi pšenično brašno, napisala mi je - probaj sa svojim brašnom. I probala sam, bilo je jako ukusno, ali se biskvit totalno ispuhao i estetski dojam je bio ravan nuli. Zatim sam polovicu brašna zamijenila grizom i konačno sam bila zadovoljna izgledom.
- 3 jaja
- 3/4 šalice šećera
- 10 g vanilija šećera
- 3/4 šalice ulja
- 1 šalica marmelade
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica Schar mix B brašna
- 1 šalica rižinog griza
- 1 vrećica praška za pecivo
Jaja izmiksajte sa šećerom i vanilija šećerom. Dodajte ulje, mlijeko i marmeladu pa kratko izmiksajte. Dodajte prašak za pecivo, griz i brašno pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C (provjerite čačkalicom ako je pečeno). Prije serviranja pospite šećerom u prahu.
Napomena: šalica koju sam koristila kao mjeru ima 160 ml. Ukoliko je marmelada koju želite koristiti tvrda, prokuhajte ju s malo vode i ohladite prije korištenja u receptu.
The cake looks so amazing! That tender crumb is so tender and soft.
OdgovoriIzbrišiThe secret is in marmalade :)
Izbriši