Mislim da je pita od jabuka recept koji na mom blogu ima kultni status. Kolekciji recepata za pitu od jabuka sad se konačno pridružio i recept za bezglutensku pitu. Iako sam ju već više puta radila otkako ne jedem gluten, nikako da objavim recept. Konačno ispravljam taj propust.
Tijesto
- 350 g Schar mix B brašna pomiješanog sa 5 g praška za pecivo
- 200 g hladnog maslaca narezanog na kockice
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja (vrhom pune)
Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte šećer, jaja i kiselo vrhnje pa zamijesite prhko tijesto. Tijesto spljoštite u disk i zamotajte u prijanjajuću foliju pa stavite u frižider dok ne pripremite nadjev.
Nadjev
- 5 većih jabuka
- šećer i cimet prema ukusu
- 2 žlice mljevenih lješnjaka (ili oraha)
Jabuke ogulite, očistite i uz pomoć gulilice narežite na tanke kriškice. Dodajte šećer i cimet prema ukusu.
Tijesto izvadite iz frižidera. 2/3 tijesta razvaljajte na pobrašnjenom papiru za pečenje (ostatak tijesta vratite u frižider) i obložite kalup za pitu. U jabuke umiješajte mljevene lješnjake pa ih rasporedite na tijesto. Preostalo tijesto razvaljajte i narežite na trakice pa dekorativno postavite na nadjev u obliku mreže. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C, dok tijesto ne poprimi lijepu boju. Ohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
That's a fabulous tart!
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiAbsolutely nice and yummy recipe!
OdgovoriIzbrišiRegards from Madrid, Spain.
https://lanuevacocinadeolguichi.blogspot.com/
Moja nije tako lijepa, ali je vrlo ukusna 😉
OdgovoriIzbrišiSvaka pita je lijepa na svoj način, a sigurna sam da je jako fina
Izbriši