Ukoliko me redovito pratite, poznato Vam je da obožavam doručkovati, a najdraži mi je ležerni vikend doručak. Ovaj recept je kao stvoren za ležerno doručkovanje. Sve sastojke stavite u multipraktik ili blender, izblendajte da se sastojci povežu pa ispecite mirisne palačinke i uživajte. Poslužite ih uz med i kriške banana, čokoladni preljev, sladoled i grubo nasjeckane orašaste plodove ili grčki jogurt i komadiće voća...
- 180 g zobenih pahuljica
- 300 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1 žlica meda (za slađe palačinke dodajte još jednu žlicu meda
- 1 žličica paste od vanilije
- prstohvat soli
- 1 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 velike zrele banane (izrezane na kriškice)
Zobene pahuljice stavite u multipraktik i pulsirajte nekoliko puta dok se ne samelju. Dodajte preostale sastojke i pulsirajte dok se sastojci ne povežu. Ukoliko koristite blender, smjesu za palačinke pripremite na isti način. Zagrijte tavu za palačinke i lagano ju premažite uljem (kojeg odlijte kad se tava zagrije). Smjesu sam vadila žlicom za sladoled, kako bi sve palačinke bile iste veličine - smjesu izlijte na sredinu, a ona će se sama lagano raširiti. Palačinke okrenite kad se na gornjoj strani počnu raditi rupice i rub postane suh pa ih preokrenute još kratko pecite. Od ove količine sastojaka sam dobila 14 palačinkica promjera 6 cm.
Moze voda umjesto mlijeka ili bar pola voda i pola mlijeka?
OdgovoriIzbrišiMože, a možete koristiti i bademovo, rižino i slična "mlijeka"
IzbrišiZdrav, neodoljiv dorucak. Pozdrav tebi Tamara
OdgovoriIzbrišiImaš pravo, baš su neodoljive, prvu sam smazala dok sam pekla ostale :)
IzbrišiWho would have thought that these fluffy pancakes are gluten free!!! They are perfect.
OdgovoriIzbrišiThey are realy fluffy and delicious
Izbriši