Stranice

četvrtak, 27. lipnja 2013.

Daring Bakers June 2013 - Life of pie challenge

Rachel from Pizzarossa was our lovely June 2013 Daring Bakers' host and she had us whipping up delicious pies in our kitchens! Cream pies, fruit pies, chocolate pies, even crack pies! There's nothing like pie! In this challenge, the mandatory requirement was to make one or more pies using the recipes provided from Rachel. I decided to make two fruit pies - crostata di marmelatta di ciliegie (I was thrilled with the flavor of vanilla  in the pastry) and double crust apple pie (classic pie that we all love). Thanks Rachel for the wonderful challenge!

Crostata di marmellata di ciliegie



ponedjeljak, 17. lipnja 2013.

FBI istraga bloga Knjiški moljac u špajzu

Kada je za FBI rukavice izglasan blog Knjiški moljac u špajzu, nisam dugo razmišljala što ću isprobati. Jedan recept se nametnuo sam od sebe, jer mi se već neko vrijeme mota po mislima. Zatim sam navukla rukavice i pretražila cijeli blog u potrazi za zanimljivim receptima. Moram priznati da sam se dobro namučila dok sam pretraživala blog, jer je (barem meni) poprilično nepregledan - nema tražilice, nema klasičnog popisa recepata, a ni arhiva ne sadrži popis recepata. Što sam izabrala pogledajte u nastavku (nazivi su ujedno i link na original recept).


Uvijek mi je teško odoljeti kolačima s makom, tako da sam morala napraviti ovaj vijenac. Tijekom izrade, tijesto je malo tvrđe nego što inače bude za ovakve recepte, ali se nakon pečenja odlično slaže s bogatim nadjevom. Što se samog pečenja tiče, kod mene je to bilo puno kraće od navedenog vremena (45 - 60 minuta) i trajalo je samo 35 minuta. Primijetila sam da mi se ponekad kolači brže ispeku nego što je navedeno u receptu, ali uvijek je dobro voditi se za osjetilom njuha - kad se iz pećnice krene širiti primamljiv miris, pečenje je brzo gotovo.


subota, 8. lipnja 2013.

Pizza pull apart bread

Već neko vrijeme apstiniram od osnovnih blogerskih aktivnosti, a to je isprobavanje novih recepata i fotkanje. Mislila sam da će to stanje trajati još neko vrijeme, ali sam odgovarajući na pitanja za blog tjedna shvatila koliko mi blog znači i kako me planiranje, izrada i fotkanje zapravo miče od svakodnevnice. A kad sam krenula, nisam se mogla zaustaviti pa sam napravila nešto slano i nešto slatko. Ukoliko vas zanima nešto više o meni i blogu, svakako pročitajte članak na Eno & gastro, a Tihani hvala što je odlučila predstaviti moj blog u rubrici blog tjedna.


subota, 1. lipnja 2013.

Gost post - Ave dulcis i čokoladna torta s jagodama

Dugo je ispred mene poskakivao kursor na praznoj podlozi ... Da ovo pišem na papiru, sigurno bih  neko vrijeme držala olovku u ruci i buljila u papir ... Neovisno o mediju na kojem pišem, sve se svodi na jedno - kako izraziti tugu. Mnogi su mislili da ću u teškim trenucima posegnuti za slasticama, da će krik iz duše zatomiti zvuk miksera, da će tupi pogled zamijeniti pretraživanje recepata. Ali ne mogu. Jednostavno mi ne pada napamet niti jedan kolač koji bih mogla napraviti i koji bi ublažio ili izbrisao moju tugu i bol.

Kako blog ipak ne bi pao u zaborav, iskoristila sam sve recepte iz zalihe. Ali i dalje mi se ništa nije radilo. Znala sam da se mogu osloniti na svoju prijateljicu Tamaru koja piše blog Ave dulcis pa sam joj predložila gostovanje na blogu. I ne samo da sam predložila gostovanje, već sam si i naručila tortu s jagodama. Tamari veliko hvala, ne samo za gostovanje i tortu (koja izgleda fenomenalno - uronila bih u nju bez ikakvog pribora za jelo), već i za podršku koju mi je pružila. Svakako pogledajte njezin blog, (bilo da ste u potrazi za slatkim ili slanim receptom) koji se trenutno crveni od jagoda.