Zahvaljujući modernim tehnologijama povezani smo sa cijelim svijetom. Iz udobnosti našeg kauča možemo u bilo kojem trenu "skoknuti" na drugi kraj svijeta kad god to poželimo. Dovoljno je samo sjesti pred ekran, a o preferencijama ovisi da li ćemo sjediti ispred televizije ili kompjutera. Na taj način imamo priliku vidjeti i naučiti razne stvari. Meni su posebno edukativne kulinarske emisije. E sad, njih stvarno ima raznog profila. Neke me privlače svojim konceptom, a neke ne. Neke gledam zbog kuhara, a neke upravo ne mogu smisliti zbog osobe koja kuha.
Stranice
▼
ponedjeljak, 31. prosinca 2012.
četvrtak, 27. prosinca 2012.
Daring Bakers December 2012 - Panettone challenge
The December 2012 Daring Bakers' challenge was hosted by the talented Marcellina of Marcellina in cucina. Marcellina challenged us to create our own custom Panettone, a traditional Italian holiday bread! In this challenge, the mandatory requirement was to make a panettone in the traditional tall cylindrical shape usin the recipe provided from Marcellina and for the filling we could use different flavours. Thanks Marcellina for the wonderful challenge!
nedjelja, 23. prosinca 2012.
Truffles, truffles, truffles
Blagdani se bliže. Nadam se da ste gotovi s pripremama ili možda, kao ja, tek krećete. Naviknuta sam kolače raditi u zadnji čas i danas sam napravila većinu planiranog. Kao i obično, radim neke provjerene recepte, ali ima i noviteta. U tom su se društvu našli i truffles. Baš sam raspoložena za čokoladne okuse, a i nedavno sam se opskrbila u tvornici čokolade.
nedjelja, 16. prosinca 2012.
Oda Matrakčiju - recept za domaće kobasice
Fotke spremne, a ja bez teksta. Što od umora, što od činjenice da ovo baš i nije uobičajen post. Umjesto da sam već duboko u blagdanskim keksićima, zaglavila sam u sasvim drugim vodama, koje su karakteristične za ovo razdoblje. Nekad davno se prasce ubijalo već krajem studenog, a kako nam zima svake godine dolazi sve kasnije, tako se pomaknula i ova granica.
nedjelja, 9. prosinca 2012.
FBI istraga bloga Sweet and salty - slatko
Bliži se kraj godine i nema boljeg načina nego da zaokružim ovogodišnju igricu FBI rukavice slatkim receptima s bloga Sweet and salty. Prošlog sam mjeseca objavila slani post s odličnim Ireninim receptima, a sada slijedi nešto slađe i meni iznimno drago. Da samo znate u kojoj sam se šumi recepata zatekla, a iz nje je trebalo izabrati njih nekoliko za isprobavanje. U odabir sam krenula ziheraški, ali sam se i ohrabrila isprobati nešto neuobičajeno za mene. O čemu se radi, pročitajte u nastavku.
nedjelja, 2. prosinca 2012.
Božićni sajam u Grazu i posjet tvornici čokolade
Ispod krova svakog štanda nalaze se dekoracije koje su uvijek vezane uz ponudu na tom štandu |
Koje su vaše asocijacije na prosinac? Moje su: zima, snijeg, blagdani, božićni sajam, keksići i čokolada. U jednom sam putovanju uspjela objediniti dvije asocijacije - božićni sajam i čokolada. Tim se asocijacijama trebao pridružiti i snijeg, ali nismo imali sreće, došao je dan kasnije. Svejedno, nedostatak bijele čarolije nije se primijetio na božićnom sajmu u Grazu, a za to su se pobrinule ledene jaslice.