Stranice

ponedjeljak, 26. rujna 2011.

Pletenica s blitvom


Nakon ljetne pauze, ponovno kreću blogerske igrice. I slobodno možemo reći kako je zvijezda rujanskih igrica Snježa, jer sve tri igrice imaju veze s njom. Tako u sklopu FBI rukavica sljedeća dva mjeseca istražujemo bloga Vrtaljica. Odmah sam proučila sve postove i pribilježila u svoju tekicu recepte za krasne torte i odlične pite.



Danas sam u vrtu brala mladu blitvu i sjetila se Snježine pletenice od lisnatog tijesta za koju je potrebno
  • 275 g lisnatog tijesta (preporuka je svježe lisnato tijesto iz Lidla)
  • 200 g mlade blitve ili špinata
  • 2 jaja
  • 200 g svježeg sira
  • 1 kiselo vrhnje
  • sol 
  • svježe mljeveni papar
  • sjemenke lana i sezama

Blitvu/špinat kratko prokuhajte u kipućoj posoljenoj vodi (svega par minuta). Pustite da se ohladi pa ju dobro ocijedite. Razmutite jaja i odvojite 1 žlicu za premazati tijesto. U ostatak jaja dodajte svježi sir, kiselo vrhnje, malo soli i papra te blitvu/špinat. Rubove lisnatog tijesta izrežite na kose trakice. U sredinu stavite nadjev pa naizmjenično prebacujte trakice tijesta. Pletenicu premažite jajetom i pospite sjemenkama. Pecite 30 u pećnici zagrijanoj na 220°C. Pustite da se ohladi na rešetki.



Broj komentara: 25:

  1. Odlična je , jako efektno izgleda ovako isprepletena, a za okus već znam da je odličan!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovu pletenicu sm i ja snimila. Sjajno ti je ispala. dekorativna a ukusna. Super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako ovo savršeno izgleda!! Vjerujem da je isto tako i jako ukusno!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno ti je divno ispala i za gledati, a po sastojcima mora biti savršena!

    OdgovoriIzbriši
  5. prekrasna štrudla, sviđa mi se taj oblik pletenice

    OdgovoriIzbriši
  6. Divna ,baš je s guštom gledam.

    OdgovoriIzbriši
  7. baš je lijepa, tako izgledaju one švedske štrudle?? iako više volim špinat od blitve, komad bi mi sad baš dobro došao!

    OdgovoriIzbriši
  8. Divno ti je uspeo! I ja sam ga snimila jos odavnoooo... Baš bih gricnula malo, hihiiiiii:)

    OdgovoriIzbriši
  9. woooow, krasna je! osim ovog punjenja koje mora biti dobro, obožavam sjemenke lana i sezama.
    što se igrica tiče, za sada sam se uključila u jednu, al mlada sam, polako :lol

    OdgovoriIzbriši
  10. Izgleda vrrrrrrlo fiiiino! :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Prekrasno ti je ispala!!! Jako dekorativno i fino! Mljac :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovo bi meni odmah bio ceo rucak.Prelpa je i sigurna sam ukusna;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Volim ovakve stvari; zgodne za mnoge prilike!

    OdgovoriIzbriši
  14. Volim ovakve stvari.Izgleda odlicno.

    OdgovoriIzbriši
  15. Pletenica je odlična, volim ovakva jela , vjerujem da ću je i ja isprobati. A ti si je odlično napravila, super izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  16. Obožavam blitvu i sve ostale sastojke.. Što reći :)

    OdgovoriIzbriši
  17. ja sam si isto obilježila ovu pletenicu, ali trenutno nemam na vrtu špinata pa sam ostavila za neko drugo vrijeme, ti si odlično napravila, baš mi se dopada

    OdgovoriIzbriši
  18. Divno ti je ispala i da znas da mi se svidja to lisnato testo koje je vec istanjeno i spremno za dalje pecenje, nisam ga videla ovde kod nas... a pletenicu sam pravila proslog vikenda, samo sa sirom, i jako nam se dopala, tako se brzo napravi, ukusna je i efektno izgleda!;)) Lepo si fotkala i sve faze rada i nacin pletenja...;)))

    OdgovoriIzbriši
  19. Fantastično izgleda,tako dekorativno...stvarno si maherica za sve:)

    OdgovoriIzbriši
  20. Hvala!

    Mislila sam da takvo lisnato tijesto prodaje samo Lidl, ali evo danas sam ga vidjela i u Plodinama, a možda ga drži i Konzum.

    OdgovoriIzbriši
  21. Buona! Amo la crema acida e le bietole!

    OdgovoriIzbriši
  22. em sto krasno izgleda, em sto je misterija kako nadjev nije iscurio. fenomenalno!

    OdgovoriIzbriši