Nakon niza slatki, konačno je došao red i na slani cheesecake. Fenomenalnog je okusa i stvarno mi nije jasno kako ga do sada nisam napravila. U mini verziju idealan je za predjelo ili kao finger food na novogodišnjem dočeku. Poslužite ga uz pečene mini rajčice, popularne ružice od salame ili omiljeni umak.
- 100 g grisina (bez glutena)
- 50 g rastopljenog maslaca
- 300 g krem sira
- 180 g kiselog vrhnja
- začini prema ukusu (sol, papar, vlasac, češnjak, paprika,...)
- 2 jaja
Grisine na fino sameljite u multipraktiku. Dodajte im rastopljeni maslac i pomiješajte. Smjesu rasporedite u košarice za muffine i utisnite (1 žlica smjese u svaku košaricu). Stavite u frižider na 30 minuta.
Krem sir i kiselo vrhnje začinite prema ukusu pa izmiksajte. Možete koristiti i začinjeni krem sir (sa začinskim biljem ili pikant) pa onda nije potrebno dodavati začine. Umiksajte jedno po jedno jaje pa smjesu rasporedite u košarice za muffine. Ako koristite vodootporne košarice, posložite ih u dublju posudu za pečenje pa ulijte vode da 1/2 kalupa bude u vodi. Ako koristite papirnate košarice, stavite ih u kalup za muffine pa kalup stavite u dublju posudu za pečenje i ulijte vodu tako da 1/2 kalupa bude u vodi.
Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C dok površina ne očvrsne. Košarice izvadite iz kalupa i pustite da se ohlade na rešetki. Cheesecake možete peći i na klasičan način bez vode, ali tada će biti zbijeniji, dok se pečenjem u vodenoj kupelji dobije kremastija struktura. Ohlađeni cheesecake izvadite iz košarica i stavite u frižider preko noći. Poslužite uz pečene mini rajčice, ružice od salame ili neki umak po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar