Stranice

utorak, 4. svibnja 2021.

Bez glutena: Zdravija pita s malinama

Opet smo imala fantastičan recept u sklopu instagram igrice zajednički obrok. Pita u zdravijoj varijanti, s malinama, a ja sam ih odlučila spojiti s kokosom. Brzo se radi i još brže pojede. I svaki put može biti drugačija, samo zamijenite orašaste plodove u tijestu i voće za nadjev. Već ju vidim s trešnjama 😋


dfdsfsdfsdf


Tijesto

  • 150 g zobenih pahuljica (grubo mljevenih)
  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žlice kokosovog šećera ili smeđeg šećera
  • 2 žlice ribanog kokosa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g rastopljenog kokosovog ulja
Pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte rastopljeno kokosovo ulje i sjedinite. Dvije trećine smjese utisnite u kalup za pitu.

Nadjev

  • 300 g malina (zaleđene maline odledite i sačuvajte tekućinu koju su pustile)
  • 2 žlice koksovog šećera ili smeđeg šećera (količinu šećera prilagodite ukusu)
  • 2 vrhom pune žlice gustina
Maline zajedno s tekućinom koju su pustile pomiješajte sa šećerom i gustinom pa rasporedite preko tijesta. Preko nadjeva ravnomjerno rasporedite preostalo tijesto. Pecite 35-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180ºC. Pustite da se ohladi u kalupu prije rezanja. 


1 komentar: