Stranice

petak, 12. ožujka 2021.

Bez glutena: Muffini s narančom i brusnicama

Kako bi prekinula niz slanih recepata na blogu, napravila sam muffine. Nisam ih dugo radila, a baš su jednostavni i svestrani. Ovog puta sam im dala zimski štih, kao svojevrsni oproštaj od zime, a mogu se kombinirati i s ostalim voćem.

sdfsdffsdf

  • 2 jaja
  • 70 ml meda
  • 60 ml ulja
  • 175 ml mlijeka
  • 1 naranča (sok i korica)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 230 g Schar Mix B brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 100 g sušenih brusnica
  • marmelada od naranče za punjenje ili neki drugi namaz

U zdjelici razmutite jaja. Dodajte med, ulje, mlijeko, ekstrakt vanilije te sok i koricu naranče. U posudu za miješanje stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dodajte mješavinu mokrih sastojaka i brusnice pa kratko promiješajte da se sastojci povežu. Smjesu rasporedite u košarice za muffine (količina za 12 muffina) i po želji dodajte u sredinu žličicu marmelade od naranče. Pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok muffini ne dobiju lijepu boju. Provjerite čačkalicom ako je pečeno. Po želi pospite šećerom u prahu.

2 komentara: