Jeste li se ikad zapitali što bi se dogodilo da desert narežete ranije, prije nego što je odležao propisano vrijeme u frižideru? Nije mi problem čekati, jer znam da je to vrijeme potrebno kako bi se krema stisnula i proželi okusi. Ali ukućani ponekad znaju biti nestrpljivi, pogotovo ako je kišni dan pa nemaju što drugo raditi nego misliti na kolač u frižideru. Na kraju sam nekako pokleknula nakon konstantnih upita "kad ćemo jesti roladu" i poslužila ju nakon samo dva sata. Malo se teže reže 😂😂i ne izgleda onako kako bi trebala, ali nema veze, ukućani zadovoljno mrmljaju dok jedu.
Biskvit
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 200 g pirea od bundeve
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g Schar mix B brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
Pire od bundeve napravite tako da očišćenu bundevu narežete na kockice i kuhate u vodi dok ne omekša. Kad je skuhana, ocijedite vodu pa uz pomoć vilice zdrobite u pire i pustite da se ohladi. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom dok ne posvijetle. Dodajte pire od bundeve i ekstrakt vanilije pa kratko promiješajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Uz pomoć vilice lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u veliki lim od pećnice obložen papriom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Ispečeni biskvit stavite na kuhinjsku krpu posutu šećerom, zamotajte u roladu i pustite da se ohladi.
Krema
- 250 g mascarponea
- 250 g slatkog vrhnja
- 100 g bijele čokolade
- 1 žličica paste od vanilije
Bijelu čokoladu narežite na komadiće pa rastopite na pari. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. U mascarpone umiješajte šlag, pastu od vanilije i bijelu čokoladu (pazite da nije vruća). Odmotajte tijesto za roladu i odstranite papir za pečenje. Ravnomjerno razmažite nadjev pa čvrsto zamotajte. Stavite u frižider na minimalno 5 sati, a najbolje preko noći.
Nema komentara:
Objavi komentar