Još jedan zajednički obrok je iza nas, a kod mene se dogodio presedan. Između ponuđenih recepata, bili su kao i uvijek jedan slatki, a drugi slani - odabrala sam slano!! Znaaaaam... i ja se još uvijek čudim tome, ali htjela sam probati nešto novo. I baš mi je drago, recept je odličan, a mogu čak reći i svestran - predjelo, marenda na poslu, delicija za piknik, a u mom slučaju ide i na planinarenje.
Biskvit
- 8 briketa zamrznutog špinata (nisam koristila špinat u listovima kako bi se biskvit ravnomjerno dobio zelenu boju)
- 4 jaja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- svježe mljeveni papar prema ukusu
- 150 ml tekućeg jogurta
- 4 žlice mješavine sjemenki (suncokret, sezam, lan)
- 12 g praška za pecivo
- 7 žlica Schar Mix B brašna
Zamrznute brikete špinata kuhajte 4 minute u kipućoj posoljenoj vodi, dobro ocijedite i pustite da se ohladi. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. U drugoj posudi kratko izmiksajte žumanjke. Dodajte im začine, špinat i tekući jogurt. Sameljite mješavinu sjemenki pa dodajte u smjesu, zajedno s praškom za pecivom i brašnom. Miksajte dok se ne sjedini. U smjesu lagano uz pomoć vilice umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u veliki lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Ispečeni biskvit stavite na kuhinjsku krpu, zamotajte u roladu i pustite da se ohladi.
Nadjev
- 400 g krem sira
- 100 g kiselog vrhnja
- sol i papar prema ukusu
- 200 g šunke
- 10 krastavaca
Šunku i krastavce sitno nasjeckajte. Pomiješajte krem sir i kiselo vrhnje pa začinite prema ukusu. Dodajte šunku i krastavce. Odmotajte tijesto i odstranite papir za pečenje. Ravnomjerno razmažite nadjev pa čvrsto zamotajte. Stavite u frižider na par sati.
Essa torta ficou lindissima, gostei do recheio.
OdgovoriIzbrišiThank you
Izbriši