Neplanirano se stvorio višak slobodnog vremena, prije par dana sam vidjela recept koji me odmah privukao, od prijateljice sam dobila tabletić koji je ona napravila, nedavno sam u Trstu na buvljaku kupila ove tanjure, a još ih nisam koristila, imam i novo sito i metalni tanjurić iz Korpe - i odjednom se sve posložilo. Napraviti ću mramorni banana kruh i za fotkanje iskoristiti nove stvarčice! Napravila sam neke izmjene u receptu po pitanju namirnica, koje možete pročitati u nastavku.
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 120 ml + 2 žlice mlijeka
- 50 g rastopljenog maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 velike zrele banane (zgnječite vilicom)
- 1 velika jabuka (oguljena i naribana na sitno)
- 220 g Schar Mix B brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 25 g kakaa
Miksajte jaja i šećer dok ne posvijetle. Dodajte 120 ml mlijeka, rastopljen maslac i ekstrakt vanilije pa sve dobro promiješajte. Umiješajte banane i 3/4 naribane jabuke. Suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol) pomiješajte i dodajte u smjesu pa miksajte dok se ne sjedini. Smjesu podijelite na 2 jednaka dijela i u jedan dio dodajte kakao, 2 žlice mlijeka i 1/4 naribane jabuke.
Četvrtasti duguljasti kalup obložite papirom za pečenje. Naizmjenično stavljajte svijetlu i tamnu smjesu u sredinu kalupa (otprilike 2-3 žlice), kako bi dobili zebrasti uzorak. Pecite 50-60 minuta u pećnici zagrijanoj na 170ºC (provjerite čačkalicom ako je pečeno). Pečeni kruh pustite 10 minuta u kalupu, a zatim ga izvadite i stavite na rešetku da se ohladi do kraja.
Gostei da lista de ingredientes, o interior esta uma delicia.
OdgovoriIzbrišiBoa semana
Thank you!
Izbriši