Stranice

subota, 27. srpnja 2013.

Daring Bakers July 2013 - Eeine Meeine Miney Moe challenge

In a "celebration" of past Daring Baker and Daring Cook challenges, Lisa challenged all of us to search through the Daring Kitchen archives and pick any one we'd like! The REAL challenge was picking which delicious recipe(s) to try! I've browsed past challenges and with a little help from Eeine Meeine Miney Moe I choosed one savory and one sweet challenge from Daring Baker list - basic quick bread (February 2012) and swiss swirl ice cream cake (July 2010). Quick bread was so delicious and simple to make. I modified recipe for swiss swirl ice cream cake - rolls are filled with mascarpone, white chocolate and whipped cream, instead of ice cream I made frozen yogurt and the middle is red berries sauce - it's perfect dessert for hot summer days.

Basic quick bread



ponedjeljak, 15. srpnja 2013.

Brzinski brownies by Jamie Oliver


Već sam ranije spomenula Jamie Olivera i činjenicu da ga ljudi ili vole ili ga ne vole. Nadam se da su i oni kojima je manje drag zavirili u njegovu trideset minutnu kuharicu ili barem pogledali neku emisiju na tu temu. I, kako vam se čini? Sviđa mi se koncept - svaki dan možemo pripremiti ukusan obrok za svoju obitelj u samo 30 minuta, a taj obrok uključuje više jela pa čak i desert. Ono što mi se ne sviđa je način na koji su recepti u kuharici povezani pa ako želite napraviti samo jedno jelo iz tog prijedloga možda će vam se činiti nespretno objašnjen postupak izrade. Što vam znači da kolač izvadite iz pećnice kad prilog bude kuhan, ako vi taj prilog ne spremate. Ali svejedno sam si zabilježila par recepata. Iako sam tip za kuharice, u ovom slučaju više uživam u njegovim 30 minutnim emisijama. Način na koji priprema jelo je fascinantan. U jednoj od tih emisija su mi zapeli za oko brownies - brzinski i super jednostavni, iznimno ukusni i sočni, a tijekom pripreme se zaprlja samo jedna posuda.

nedjelja, 7. srpnja 2013.

Lisnate rolice s kremom od vanilije



Ponekad je potrebno tako malo da bi dobro poznati okus dobio sasvim novu dimenziju ... Imala sam priliku probati susjedine lisnate rolice. Dugačke samo nekoliko centimetara i elegantno tanke, a krema poboljšana okusom ruma. Oduševila sam se! Znala sam da ću napraviti rolice, doduše ne u mini verziji, ali dodatak ruma je obavezan. Za nadjev sam prilagodila kremu za kremšnite

ponedjeljak, 1. srpnja 2013.

Propeć


Evooooo meeeeeeeeee! Malo kasnim s objavom posta za kuVarijacije. Jučer sam planirala napraviti propeć, ali znate kako postoje dani kada te ništa nije volja. E pa baš takav dan se dogodio jučer i propeć nije napravljen. Navečer sam krenula pregledavati novitete na blogovima i sa svih strana mami propeć. Nije bilo druge nego napraviti ga danas. Odmah sam znala da ću promijeniti količinu nadjeva, te sam poduplala količinu svježeg sira u odnosu na original. Planirala sam staviti i koprivu u nadjev, ali je sušno vrijem učinilo svoje i nema mlade koprive. Količina vode koja se dodaje u tijesto nije baš precizno navedena u originalnom receptu i potrebna je barem dupla količina. S druge strane, žao mi je što nisam stavila manje preljeva, jer bih tako izbjegla ove žute flekice, mada one zapravo kvare samo vizualni dojam. Da ne ispadne da samo nešto zanovijetam, kore su fenomenalne, lijepo se razvlače i cjelokupni rezultat je manje mastan, ali slastan kao burek.