Baš vam se jede pita od jabuka, i to u narednih pola sata. Onda zaboravite na prhko tijesto i napravite crumble. Jednostavan i brzo gotov, a savršen skoro kao pita. Za potpuni dojam potrebno je malo sladoleda od vanilije.
Inače sam prezirno frktala nosom na crumble. Kao "pa znam zamijesiti prhko tijesto" i preskočim taj recept. Mišljenje sam promijenila kad sam ga prvi put probala i to baš u njegovoj domovini. Bili smo u Engleskoj i rođakinja ga je pripremila za slatko osvježenje poslije večere. Nisam očekivala ništa senzacionalno i na kraju sam bila ugodno iznenađena.
Već sam brala ivanjske jabuke, a danas je ostatak iskorišten za ovaj recept. Slatke, male, žute jabučice su mi se činile idealnima za brzi crumble. Za dvije osobe potrebno je
- 3 veće jabuke ili 10ak ivanjskih jabuka
- 30 g šećera
- cimet
- 90 g glatkog brašna
- 40 g maslaca
- 40 g smeđeg šećera
- sladoled od vanilije
Jabuke ogulite, očistite im sredinu i narežite ih na tanje ploškice. Pomiješajte 30 g šećera s cimetom pa pospite po jabukama. Rasporedite jabuke u vatrostalne posudice. Od brašna, smeđeg šećera, maslaca i malo cimeta napravite grube mrvice, tako da utrljate maslac u ostale sastojke. Mješavinu podijelite u zdjelice, odnosno rasporedite po jabukama i stavite peći 25 - 30 minuta na 190°C. Toplo poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Crumble je meni jedan od najdražih deserata, nešto tako jednostavno može biti toliko dobro. Krasan ti je ovaj s jabukama!
OdgovoriIzbrišijednostavno i brzo, ja ga radim s sočnijim voćem ,volim breskve i šljive!!
OdgovoriIzbrišiI meni je to jedan od najdrazih (svih vremena) desert. Odlican recept i fotografije!
OdgovoriIzbrišiDa da crumbel je ovde jako popularan sa svim vrstama voca.Drago mi je da se i tebi dopada;)
OdgovoriIzbrišiMmm... divno izgleda. Ništa lepše od jabuka s cimetom.
OdgovoriIzbrišiHvala svima!
OdgovoriIzbrišiOvaj Crumble divno zvuči! Moram ti priznat da bi zasigurno bia moj prvi izbor, čak i prije pite na kojoj sam odrasla!
OdgovoriIzbrišipredivno!
I love crumbles and this look delicious, gloria
OdgovoriIzbrišiwith apples must be delicious! love this version ;)
OdgovoriIzbrišiJe li sramota priznati da ja ovo uopće nisam nikada probala? Razlog više da moje domaće jabučice večeras udomim u tvome receptu:))
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbrišiEda, nije sramota. Za sve postoji prvi put ;-)
Mi piace tanto la versione con le mele!! Complimenti.... un abbraccio e buonissima serata
OdgovoriIzbrišiPozdrav, prijatelju, hvala za komentar na moj blog. Čestitamo na ovaj post. Ovaj recept je prekrasan. Najbolje želje, Marta
OdgovoriIzbrišiEvo pišem si recepis,da ga mogu isprobati,crumble mi je omiljena delicija,a pravila sam već u svim varijacijama,jedino sa jabukama ne:)
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbrišicrumble uvijek! brz, fin desert koji se odlično prilagođava sezoni i onome što nam je na raspolaganju. ovaj tvoj odlično izgleda.
OdgovoriIzbrišiJa sam ljubitelj crumble-a, a kada zamiriše ovako kao kod tebe na jabuke i cimet i još sa dodatkom sladoleda od vanilije sviđa mi se još i više. Super je !
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbriši