tag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post3051274241008030475..comments2024-03-01T10:17:33.377+01:00Comments on What's for dessert?: Kad čakavka radi štrukleWhat's for dessert?http://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-9462856999246187472011-11-09T20:32:00.568+01:002011-11-09T20:32:00.568+01:00Staviš brašno na hrpu, napraviš udubinu u sredini ...Staviš brašno na hrpu, napraviš udubinu u sredini i oko nje podigneš "zidove" od brašna iste debljine. U sredinu staviš sve sastojke i kreneš vilicom lagano miješati i u krug skupljaš malo po malo brašna i umiješaš ga u tekuće sastojke. Tako radiš sve dok ti se "zid" potpuno ne stanji, a onda ćeš već u sredini imati dovoljno gustu smjesu da možeš nastaviti rukama.What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-537904265920326172011-11-09T18:45:49.907+01:002011-11-09T18:45:49.907+01:00Hvala na pojasnjenju, mi ovde imamo tzv. namenska ...Hvala na pojasnjenju, mi ovde imamo tzv. namenska testa, to je obicno tip400 meko brasno. <br /><br />Ja bih bila srecna da isto tako odradim, ali me strah da mi se ne prelije kao prvi put. To je sou bio, jedva sam se snasla da zaustavim reku od tecnosti. :)))Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-6593767564807718322011-11-09T18:35:06.504+01:002011-11-09T18:35:06.504+01:00Opasna, nadam se da će te slatka varijanta osvojit...Opasna, nadam se da će te slatka varijanta osvojiti kao što je mene osvojila<br /><br />Ninakuhinja, jedva čekam da vidim tvoje štrukle<br /><br />Taci, koristila sam podravkino brašno za tanka tijesta. Što se tiče hrpice na radnoj površini, uvijek tako mijesim tijesto, barem ne moram prati još jednu posudu, a radnu površinu ionako moram zaprljatiWhat's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-42968538913283384192011-11-09T18:24:48.062+01:002011-11-09T18:24:48.062+01:00Gledam ove tvoje struklice i sad se nesto mislim d...Gledam ove tvoje struklice i sad se nesto mislim da mozda nisam dovoljno dugo pekla one moje sa tankim korama. Isto sam ih do providnosti razvukla ali mozda nisam posle dovoljno isusila u rerni pa su ostale gnjecavije nego sto bi trebalo. Tvoje mi izgledaju i lepse i suvlje.<br />Ne znam kakvo vam je to brasno za vucena testa, ali ja sam probala miks ostro-meko i mogu ti reci da je super testo kada se izmesa brasno.<br /><br />Inace me uvek fascinira kad vidim gomilicu brasna na stolu, pa ovo udubljenje sa jajetom i tecnoscu. Ja sam probala jednom i sve je zavrsilo pa meni i po patosu. Vangla rules! lolTanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-39160269289289548542011-11-07T20:10:10.124+01:002011-11-07T20:10:10.124+01:00moram pohvaliti tvoje štrukle koje su stvarno odli...moram pohvaliti tvoje štrukle koje su stvarno odlične, ja sam na štruklima doslovno odrasla mada se u mojem kraju ne kuhaju, ja sam za to kuhanje čula tek prije nekoliko godina a isprobala nedugo i jako mi se dopada<br />imam pripremljen post o tome, međutim ovih dana imam drugih problema pa nisam stigla objaviti za igricu, biti će kad riješim što imamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-88731805778636832052011-11-01T20:46:05.856+01:002011-11-01T20:46:05.856+01:00Pa tebi se stolnjak providi kroz koru, toliko je t...Pa tebi se stolnjak providi kroz koru, toliko je tanka! Svaka čast, a sada sam ponukana da probam i slatku varijantu.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-46641842083747399372011-11-01T18:44:34.344+01:002011-11-01T18:44:34.344+01:00Rena, baš sam se nasmijala na "štruklomlat&qu...Rena, baš sam se nasmijala na "štruklomlat", sve mi se čini da sam na dobrom putu da postanem štruklomlat :)<br /><br />Mignonne, razvlačila sam koliko je išlo, a tijesto je stvarno izvrsno za razvlačenje<br /><br />Miki, hvala<br /><br />Branka-by B, jučer je bio naporan dan, toliko krasnih štrukli, a u svima možemo uživati samo virtualno<br /><br />Tamara, zapravo bi se iznenadila koliko ih je lako napraviti<br /><br />Maja, sad kad sam ih probala, žao mi je što se nisam prije upustila u izradu. Očigledno mi je trebao recept za koji ću biti sigurna da je dobar<br /><br />Vera, hvala<br /><br />Nely, hvalaWhat's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-77764627657608322142011-11-01T18:25:51.729+01:002011-11-01T18:25:51.729+01:00Svaka čast,prelijepe su,ovako vučeno tijesto je pr...Svaka čast,prelijepe su,ovako vučeno tijesto je prava umješnost za napraviti:)Nelyhttps://www.blogger.com/profile/13523178334207002787noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-64650722714555554902011-11-01T18:04:34.358+01:002011-11-01T18:04:34.358+01:00Predobre!Divne boje zlatne!Bravo!Do sada najlepse!...Predobre!Divne boje zlatne!Bravo!Do sada najlepse!!!!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-21897200225870493672011-11-01T17:56:48.194+01:002011-11-01T17:56:48.194+01:00Super ti je ispala i jedna i druga varijanta :) Sa...Super ti je ispala i jedna i druga varijanta :) Sada si barem nadoknadila godine pričanja o njima :) Obožavam kada ti se takve stvari dogode u životu i onda nakon toliko čekanja napokon probaš nešto novo :)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-5125443186909491972011-11-01T08:48:26.848+01:002011-11-01T08:48:26.848+01:00baš si si dala truda!! prekrasna je i jedna i drug...baš si si dala truda!! prekrasna je i jedna i druga varijanta iako ja više volim slane!!Tamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-64143449871059222462011-11-01T00:08:32.728+01:002011-11-01T00:08:32.728+01:00Super da si se odlučila isprobati štrukle i drago ...Super da si se odlučila isprobati štrukle i drago mi je da su ti se obje varijante svidjele. <br />Odlično si ih napravila, odmah mi je upalo u oko tanko razvučeno tijesto, bravo. Štrukle predobro izgledaju, a ovaj komad na zadnjoj slici mami da ga zagrizem :)Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-926888549083384262011-10-31T21:08:50.035+01:002011-10-31T21:08:50.035+01:00Predivno izgledaju... Ove slatke su bas privlacne,...Predivno izgledaju... Ove slatke su bas privlacne, izgleda da cu ih morati napraviti pre nego sto sam mislila... :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-80355147681888925082011-10-31T19:40:12.183+01:002011-10-31T19:40:12.183+01:00Ma, divim ti se kako si samo tanko razvukla testo,...Ma, divim ti se kako si samo tanko razvukla testo, svaka cast... a na fotkama se sasvim lepo vidi kako su strukle bile mekane i fine, moracu sledeci oput isprobati u slatkoj varijanti, ovog puta sam se odlucila za slane.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-2540628283588565632011-10-31T18:51:54.050+01:002011-10-31T18:51:54.050+01:00inače sam štruklomlat tako da kakvo god narječje b...inače sam štruklomlat tako da kakvo god narječje bilo štrukle pričaju 1000 jezika:)renahttps://www.blogger.com/profile/04337728572963230084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-91703695626279431692011-10-31T18:44:31.019+01:002011-10-31T18:44:31.019+01:00Nada, nisam iz Čakovca, iz Rijeke sam. Ono čakavka...Nada, nisam iz Čakovca, iz Rijeke sam. Ono čakavka iz naslova je značilo da govorim čakavskim narječjem. Uopće nisam razmišljala da bi se ta riječ mogla i drugačije shvatiti<br /><br />Aleksandra, hvalaWhat's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-2368639017050910412011-10-31T18:40:13.784+01:002011-10-31T18:40:13.784+01:00Božanstveno izgleda :)Božanstveno izgleda :)Aleksandra https://www.blogger.com/profile/11876435393799717165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-19026170761775576652011-10-31T18:25:42.105+01:002011-10-31T18:25:42.105+01:00Savršene su Tamara i mirišu skroz divno! Pasala bi...Savršene su Tamara i mirišu skroz divno! Pasala bi mi sad svakako jedna štruklica..<br />A nisam znala da si ti u Čakovcu, često sam tamo, onda smo susjede, grad do grada, na 10-tak minuta..super! Hvala za štrukle!Nadahttps://www.blogger.com/profile/00810751807543530793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-69700898969966190542011-10-31T12:08:50.778+01:002011-10-31T12:08:50.778+01:00Jasna's kitchen creations, s obzirom da nisam ...Jasna's kitchen creations, s obzirom da nisam znala koliko tanko tijesto treba biti, smatrala sam da je bolje da bude pretanko nego predebelo. Za naš ukus je bilo taman na mjeru.<br /><br />Jelena, sviđa mi se tvoj komentar jer si napisala sve ono o čemu razmišljam otkad sam se upustila u pisanje bloga<br /><br />Monika, hvala<br /><br />Eda, preporučam da se upustiš u avanturu zvanu štrukle, okus im je fenomenalan<br /><br />Dilajla, vidjela sam što ti je muž komentirao, moj je imao otprilike sličan komentar s time da je bio precizniji i zaželio da svakih 15ak dana napravim štrukle. Ovaj mjesec sam ih 3 puta radila<br /><br />Dunja, hvala<br /><br />Tamara, napisala sam u uvodu zašto je najprije isprobana slana varijanta. Uvijek rađe biram slatki nego slani sir<br /><br />Rea, hvalaWhat's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-25910510478657005672011-10-31T11:07:57.184+01:002011-10-31T11:07:57.184+01:00Je, štrukle su odlične, mada su meni draže slatke,...Je, štrukle su odlične, mada su meni draže slatke, ali i slane su fine.Romanahttps://www.blogger.com/profile/16952072577375626447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-38779728034853622082011-10-31T09:59:24.653+01:002011-10-31T09:59:24.653+01:00e pa bravo i svaka čast jer su ti ispale fenomenal...e pa bravo i svaka čast jer su ti ispale fenomenalno. Kod štrukli sam uvijek radije za slanu varijantu ;)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-56131353160580029692011-10-31T09:29:52.457+01:002011-10-31T09:29:52.457+01:00Drago mi je da si uživala i da ti se dopadaju za p...Drago mi je da si uživala i da ti se dopadaju za prvi put. Odlično ti izgledaju.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-948449481380998492011-10-31T08:53:19.998+01:002011-10-31T08:53:19.998+01:00A pazi mene jedna bodulka se isprobala u izradi i...A pazi mene jedna bodulka se isprobala u izradi i jako sam zadovoljna a prošla sam test i kod muža.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-69615526882689263532011-10-31T08:11:24.777+01:002011-10-31T08:11:24.777+01:00Mislim da je vrijeme da se i Dalmatinka okuša u ov...Mislim da je vrijeme da se i Dalmatinka okuša u ovoj avanturi:)) Osim fizičkih mislim da mi trebaju i psihičke pripreme, obično mi ova vučena tijesta neslavno završe... ali ja stvarno imam odlična iskustva s tvojim receptima, ova slana varijanta mi djeluje baš primamljivo:))edahttps://www.blogger.com/profile/07053661920504737137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1400258266486601599.post-69625224166866478752011-10-31T08:10:26.890+01:002011-10-31T08:10:26.890+01:00super su ti ispali! ja ih dugo nisam radila. baš b...super su ti ispali! ja ih dugo nisam radila. baš bih mogla ovih dana...Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.com