subota, 3. svibnja 2014.

FBI istraga bloga Home-made by B


Oni vrijedni su tijekom ožujka i travnja u sklopu igrice FBI rukavice istraživali blog Home-made by B. Na žalost, ne spadam u tu grupu. Početkom ožujka sam popisala recepte koji mi se sviđaju i konstatirala kako imam dovoljno vremena za isprobati ih. Tu u priču upadaju razni neočekivani elementi koji su me omeli da realiziram svoj plan. I tako je isteklo vrijeme, a ja imam isprobanih nula recepata. Već je novi blog izglasan za istragu, a ja sam i dalje na nuli. Pogledala sam spisak i odlučila za vikend isprobati barem nešto. Odabir je pao na gužvaru. Recept je fantastičan i ne mogu vjerovati da ću izreći kako mi je panceta čak bila i višak. Gužvaru sam slagala u nešto većem kalupu pa je zato nešto niža, ali to se nije odrazilo na okus. Fantastična hrskava korica i ukusan nadjev. 


  • 6 kora za savijaču
  • 250 g svježeg sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 manja jaja
  • 100 g hrskavo popržene pancete 
  • sol (stavila sam 1 ravnu žličicu)
  • svježe mljeveni papar
  • 50 ml ulja
  • 25 ml vode



Pomješajte ulje i vodu. Kalup za pitu promjera 22 cm (moj je imao promjer 28 cm) premažite mješavinom ulja i vode. Odvojite tri kore i složite ih u kalup jednu na drugu tako da prelaze preko ruba kalupa, a svaku koru nakon stavljanja u kalup premažite mješavinom ulja i vode. Za nadjev pomješajte svježi sir, kiseo vrhnje sol, papar i jaja. Dvije kore narežite na tri jednaka dijela, zgužvajte i umiješajte u nadjev. Nadjev izlijte u kalup i po vrhu rasporedite pancetu. Preostalu koru prerežite na pola pa stavite na vrh i svaku polovicu premažite mješavinom vode i ulja. Rubove donjih kora presavijte prema unutra i premažite mješavinom vode i ulja. Pecite 30 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C dok površina ne poprimi lijepu boju. Pustite da se malo prohladi i uživajte.

Na kraju se želim zahvaliti Branki na odličnom receptu, te ujedno i ispričati što nisam na vrijeme i u većem obujmu istražila njezine recepte. Svakako ću se potruditi u budućnosti ispraviti taj propust, jer to njezin blog zaslužuje, a i veseli me isprobavanje raznih marmelada, budući da je Branka kraljica marmelada u našoj blogerskoj zajednici.

22 komentara:

  1. Odlicno izgleda, mogao bi komad sad za veceru :)

    OdgovoriIzbriši
  2. baš odlično hrskavo izgleda,samo bih izostavila pancetu :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ista si ko ja, od popisa je ispala samo gužvara...

    OdgovoriIzbriši
  4. svi mi napravimo poveliki popis...imamo velike želje ali,...
    ne možeš za sebe reći da nisi vrijedna s tim tvojim projektima i svim ostalim....uglavnom, gužvara je ispala super i ti si na kraju položila popravni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma baš zbog toga svega ostalog, a i početka sezone vrtlarenja, je vrijeme jednostavno iscurilo

      Izbriši
  5. baš lijepo i hrskavo izgleda a dodatak pancete je samo poboljšao ovu pitu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fantastično hrska, a panceta mi je bila višak, vjerojatno zato što nisam naviknuta na nju u ovakvim jelima

      Izbriši
  6. Draga Tamara, hvala ti puno na isprobavanju ove pite gužvare, jako lijepo si je napravila, odlično izgleda ! Meni se baš sviđa što si je slagala u veći kalup pa je nešto niža i tanja, vjerujem da se tako još bolje ispeče, drago mi je da vam se svidjela ! Hvala ti i na komplimentima za blog, a nikakva isprika nije potrebna, željene recepte uvijek stigneš isprobati kada ti za to bude prilika i nadam se da ćeš i sa njima biti zadovoljna. Normalno je da uz sav posao i aktivnosti koje imaš ne stigneš i sve što želiš pa nešto ostane za kasnije. Još jednom ti hvala !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na razumijevanju i odličnom receptu. Svakako ću se potruditi da isprobam još koji recept sa spiska

      Izbriši
  7. Tamara,

    Looks delicious and crunchy, I loved the photos ! :)

    Cheers,

    OdgovoriIzbriši
  8. Ova hrskavost me osvojila na prvu,predivno!

    OdgovoriIzbriši
  9. Divna je i hrskava, sad kad gledam tvoje fotkice bas razmisljam da bih mogla ponovo da je napravim.:) p.s. lepo provedi danasnji dan!

    OdgovoriIzbriši