Neki recepti/ideje mjesecima čuče prije nego što ih isprobam, a neki budu napravljeni relativno brzo ili čak odmah. Tako je bilo s receptom za ovaj tart sa šljivama, koji sam vidjela u jesenskom broju časopisa Dobar tek Spar i napravila sam ga za par dana, čim su mi obaveze dozvolile. Recept sam prilagodila svojim potrebama/ukusu - u originalu je napravljem s pšeničnim brašnom, a u nadjevu sam sok od naranče zamijenila rumom, nekako mi više paše uz šljive.
Stranice
▼
utorak, 11. rujna 2018.
četvrtak, 6. rujna 2018.
Bez glutena: Keksi s čoko kapljicama
Pretpostavljam da nema osobe koja ne voli kekse s čoko kapljicama. Hrskavi rub, mekana sredina, svako toliko komadić čokolade - pravi užitak. Interesantno kako nisam do sada objavila recept, a one glutenske sam radila puno puta. Sada je došlo vrijeme za bezglutensku verziju. Kekse sam radila s Muscovardo šećerom i zbog toga su tamnije boje. Ukoliko želite svjetlije kekse, koristite običan bijeli šećer. Smjesa može stajati u frižideru do 4 dana, tako da svaki dan možete ispeći svježe kekse. Od ove količine sam dobila 30 manjih keksa.