petak, 27. lipnja 2014.

Daring Bakers June 2014 - Cinnamon rolls challenge


This month the Daring Bakers kept our creativity rolling with cinnamon bun inspired treats. Shelley from C Mom Cook dared us to create our own dough and fill it with any filling we wanted to craft tasty rolled treats, cinnamon not required! So I decided to give a new taste to cinnamon rolls dough by substituting apples and cinnamon with blueberries and cheesecake filling. It was so delicius. Thank you Shelley for this wonderful and delicious challenge!

srijeda, 18. lipnja 2014.

FBI istraga bloga Taste of life


Ni u ovom krugu FBI rukavica se nisam baš iskazala. Mada sam se veselila što je izglasan Suzanin blog, jer već imam označene neke recepte za isprobavanje, nisam stigla isprobati sve ono što sam htjela. I ne samo to, nisam stigla ni isprobati više recepata, već samo jedan. Krem štrudla je u mojoj izvedbi doživjela manje izmjene, neke jer mi se tako činilo bolje, a neke prisilno. Pod ovim prisilnim je broj kora koje idu u pojedinu štrudlu. Po receptu ide 500 g kora za pitu, koje se dijele na četiri dijela po 4-5 kora. Ne znam kakvo je bilo pakiranje koje je Suzana koristila - moje je imalo pišljivih 11 kora pa su tri štrudle napravljene sa po tri kore, a posljednja samo s dvije. 

četvrtak, 12. lipnja 2014.

Tiramisu s ananasom


Ljeto je napokon došlo, a s njime i vrućine. Možda spadate u one koji tijekom ljeta izbjegavaju korištenje pećnice, ali se, s druge strane, ne žele odreći slatkog. Tada na scenu stupaju jednostavni deserti koji ne zahtijevaju puno truda, a poslužuju se dobro rashlađeni. Ne znam jesam li zakinuta za okus klasičnog tiramisu, ali sam uvjerena da je ovaj koji ću vam danas predstaviti puno ukusniji. Količina je dovoljna za 6 manjih čaša ili 2-3 veće čaše/zdjelice.

četvrtak, 5. lipnja 2014.

Crumble s kruškama i nutellom


Ponekad, kad mi je potreban slatki predah, zavirim u teglicu s nutellom. U posljednje vrijeme virkam u malo drugačiju teglicu - kuharicu u obliku teglice nutelle. Puno je krasnih recepata, a za početak sam odlučila isprobati crumble. Nekoliko žlica nutelle pretvara ovaj jednostavan desert u pravu poslasticu.