ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Ožujak u fotkama


Samo jedan pogled na kolaž - pregled mjeseca je dovoljan da zaključite kako sam ovaj mjesec najmanje fotkala gotova jela. Opustila sam se i u potpunosti uživam u svom projektu. Priključila sam se mjesečnom i tjednim izazovima i ukomponirala ih u svoju glavnu temu.  Sveukupno imam objavljenih 90 fotki, što predstavlja izvršenje od 24%. Kako se povećava moje zadovoljstvo projektom i fotkama, tako mi je teško odabrati fotke kojima sam zadovoljna. Zbog toga ću ih prikazati u kolažu.

srijeda, 19. ožujka 2014.

Alien landscape tart


Razmišljajući o namirnicama koje bi bile zanimljive u makro formatu, sjetila sam se i romanesca. Fascinantan križanac brokule i cvjetače osvaja svojim izgledom (i okusom). Komentari koje je ova fotografija dobila inspirirali su me da napravim vanzemaljski tart.


četvrtak, 13. ožujka 2014.

Integralna focaccia s mozzarellom, sušenim pumidorima i crnim maslinama


Ja: Imam mozzarellu, trebala bih nešto napraviti s njom.
Ona: Pa napravi pizzu.
Ja: Neću to, jede mi se focaccia.
Ona: Onda napravi focacciu, al' ne s bijelim nego s nekim drugim brašnom.
Ja: Imam integralno. A gore ide mozzarella i ... imam sušene pumidore, fantastične crne masline, inćune, mogla bih malo kapule nabaciti. Vidjet ću još što ću sve staviti gore, a najrađe bih sve stavila.

petak, 7. ožujka 2014.

Gost post - La cuisine creative i Scones s komadićima čokolade

Kada bi me netko pitao kod koje blogerice želim otići u goste u njezinu kuću, bez razmišljanja bih odgovorila - kod Lane. Ukoliko ne pratite njezin blog La cuisine creative, dovoljno je da ga kratko pregledate i postat će vam jasno zašto sam izabrala baš nju. S druge stane, ako redovito pratite njezin blog, ne moram vam ništa objašnjavati, vjerojatno ste i sami osjetili domaćinsku atmosferu i osvojili su vas prekrasni recepti i fotke. S obzirom da ne živimo blizu, nije mi preostalo ništa drugo nego da Lanu pozovem da gostuje na mom blogu. Moram priznati da se ovakvoj delikatesi nisam nadala, točno me je pogodila "u žicu" - slatki doručak!


ponedjeljak, 3. ožujka 2014.

Veljača u fotkama

Nakon siječnja, na red je došla analiza veljače i mog sudjelovanja u 365 projektu, čije izvršenje trenutno iznosi 16%. U dva mjeseca sudjelovanja, susrela sam se s brojnim izazovima, a onaj najvažniji je svladan. Sjećate se kako sam kukala o manjku prirodnog svjetla, kiši i ostalim vremenskim nepogodama. Sada mi je potpuno svejedno kakvo je vani vrijeme i koliko je sati, jer sam naučila dvije stvari:
  1. ako ti se fotka ne sviđa - obradi ju! Sepia, crno-bijelo, ili nešto treće. Mada taj trik s hranom ne pali baš često, jer hrana najljepše izgleda u svojim prirodnim bojama. Ali zato ostale stvari vezane uz hranu (npr. tanjuri) odlično podnose obrađivanje.
  2. ako te muči nedostatak dnevnog svjetla - koristi umjetnu rasvjetu! DIY rasvjetu koja oponaša dnevno svjetlo sam već ranije koristila na blogu, ali nisam bila zadovoljna rezultatom pa sam zato ubrzo odustala. Nedavno sam čitala jednu od knjiga o fotografiranju hrane i malo sam ozbiljnije proučila poglavlje o umjetnoj rasvjeti. Već te večeri je nastala prva fotka, a zatim i još nekoliko njih koje su završile u albumu.