četvrtak, 27. veljače 2014.

Daring Bakers February 2014 - Beautiful bread challenge

Beauty surrounded the Daring Bakers this month as our host, Sawsan, of Chef in disguise, challenged us to make beautiful, filled breads. Who knew breads could look as great as they taste?  Thanx Sawsan for the wonderful challenge!

Cinnamon sweet bread


subota, 22. veljače 2014.

FBI istraga bloga Mamina jela

Kada je za FBI rukavice odabran blog Mamina jela i kad sam ga "prelistala", shvatila sam da sam u posljednje vrijeme u potpunosti zanemarila kremaste kolače i torte. Zato je ovaj krug bio odličan da popravim kremastu bilancu bloga - ali eto, sve je ostalo na zabilježenim receptima, barem što se kremastih kolača tiče. S obzirom da sam već isprobala moto keksiće (i oduševila se), znala sam da će i ostali recepti biti izvrsni. U nastavku vam predstavljam svoj izbor (nazivi su ujedno i link na original recept).

Slatka pletenica

Kupljeno lisnato tijesto, pogotovo ono svježe, omogućava izradu brzinskih deserata, pogotovo kada je nadjev nezahtjevan. Takva je i ova slatka pletenica, a kombinacija dva okusa - cheesecake nadjeva i marmelade je božanstvena. Promjenom marmelade, svaki put se dobije novi okus. Za recept čista petica!


ponedjeljak, 17. veljače 2014.

Buhtle s marmeladom


U naslovu ovog posta sam slobodno mogla napisati najbolje buhtle na svijetu, jer je ovaj recept stvarno najbolji. Nikad ukusnije buhtlice nisam jela. Tijesto je savršeno! Tople ili hladne, jednako su ukusne (mada dajem malu prednost toplima). Stoga će se savršeno uklopiti kao dio ponude maškaranih kolača, a idealne su i za doručak. 

ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Lazanje sa špinatom bezglutenska verzija


Vjerojatno ste primijetili da na mom blogu nema mnogo recepata koji bi mogli poslužiti za ručak. Nije to toliko zbog naziva bloga, već zbog činjenice da moj kuhani ručak obavezno mora biti topao. Mrzim kad se ohladi. E sad, fotkanje hrane iziskuje vrijeme i vjerojatno bi se moj ručak dobrano ohladio. Zato na blog zaluta poneka slana pita, koja se ionako ne može jesti vrela, pa taman postigne "radnu temperaturu" dok ju pofotkam. Nedavno sam radila lazanje i plan je bio staviti fotku na 365 project. Hm, pa kad ih već fotkam, mogla bih i recept staviti na blog. Peče se, slano je, a i paštu sam zamijesila. Dakle, može! 

srijeda, 5. veljače 2014.

Siječanj u fotkama

Sjećate se moje novogodišnje odluke? E pa prošao je čitav mjesec, a ja sam i dalje uporna, što bi značilo da izvršenje projekta iznosi 8%. Odlučila sam da ću se na blogu početkom mjeseca osvrnuti na fotke iz prethodnog mjeseca i općenito kako napreduje projekt.