četvrtak, 8. svibnja 2014.

Travanj u fotkama


Mada sam mislila da ću u travnju biti puna ideja za fotkanje, sada kada je konačno prošao, mogu slobodno reći da se ovaj mjesec vukao kao da mu nikad neće biti kraja. Mjesečne teme su bile apstraktna fotografija i životinje pa sam iskoristila priliku i sudjelovala kada nisam imala ništa konkretnije za fotkati. Situaciju je donekle spasio i MFPIAC (my favorite photos in a collage) natječaj, ali me je zapravo i ulijenio jer nisam trebala previše razmišljati što ću sutra fotkati. Ali krenimo redom.


Travanj je mjesec u kojem je bio moj stoti dan projekta pa je tako nastala prigodna fotka uz koju sam napisala čime sam sve zadovoljna u svom projektu i koji su mi daljnji ciljevi.


Posebno mi je lijepa fotka cvijeta jabuke (koji je sam po sebi iznimno lijep). Sviđaju mi se nježne boje i dof. Kako sam već imala u projektu fotku ove grane u ožujku, odlučila sam pratiti razvoj kroz fotke - od pupuljka do ploda. 


Na popisu omiljenih je i fotka koja se nije trebala naći u projektu, ali sam ju silno željela staviti pa sam samoj sebi objasnila kako je i sjenica hrana (za npr. mačku). Sjenicu sam spasila iz zatvorenog prostora u koji je uletila. Uhvatila sam ju u ruku i planirala pustiti (otvoriti šaku) kad ju iznesem van. Umjesto da odleti, ona je ostala na mom dlanu. Družile smo se otprilike pet minuta sve dok mi sa sredine dlana nije odšetala do vrha prstiju, još malo odmorila i konačno odletjela. Prekrasan je osjećaj držati ptičicu na dlanu, osjećati njezine kandžice i gladiti ju po perju. Uspjela sam ju fotkati mobitelom, a kako je rijetkost držati sjenicu na dlanu, izabrala sam ju za fotku koju ću staviti na 365 projekt tog dana.


Draga mi je i fotka "sušenja rublja", odnosno u mom slučaju zelenog lisnatog povrća, nastala za potrebe natječaja u kojem obične stvari treba prikazati na neuobičajeni način. Fotka je odabrana među top 5 i osvojila je drugo mjesto.


Za kraj ostavljam kolaž uskrsnog doručka. Bilo je još nekoliko fotki uskrsne tematike, ali mi je ovaj kolaž najdraži. Kad sam već kod kolaža, moram se pohvaliti da je jedan od kolaža koji sam prijavila za ranije spomenuti MFPIAC natječaj odabran među top 5 fotki za koje se glasa i da je osvojio drugo mjesto.


Svibanj sa sobom donosi neke nove izazove. Što se mjesečne razine tiče, tema su uzorci i teksture, a sigurno će se naći i neki zanimljiv tjedni izazov.

Uz ovaj projekt, priključila sam se još jednom projektu. Vremenski je manje zahtjevan budući da se bazira na objavi fotografije jednom tjedno. S druge strane, nudi puno više mogućnosti za naučiti ili upotpuniti znanje o fotografiji, jer je svaki tjedan naglasak na određenoj temi.

23 komentara:

  1. Super i izvirne fotke. Samo tako naprijed!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ah.... slika sa sijenicom je zaista prelijepa,i rijetka.... a "štrik"sa listovima je potpuno lud-originalan.ma obožavam "365" ! ljubaccc...

    OdgovoriIzbriši
  3. Divne fotografije. Ako smijem izabrati, moj favorit je "susenje rublja" :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Excelentes receitas ,achei as fotos lindas
    bjs

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovaj mjesec u fotkama se cini jos najbolji; proljece i sarenilo zabiljezeno na svakoj!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog toga me posebno vesele ljetni mjeseci, kad se krene vrt šareniti bit će materijala za fotke

      Izbriši
  6. Fotografije su fenomenalne! Zadivljena sam!
    Ja se ne mogu odlučiti koja je najbolja, svaka je posebna.
    Pregledala sam od početka sve fotografije iz projekta, vidi se fantastičan napredak.
    Kad sam otvorila ovu stranicu, prvo mi je palo na pamet: "To su fotke profesionalnog fotografa!, ."
    Onda sam pregledala i pročitala sve, pa pomislila: "Možda jednom u budućnosti i ja uspijem napraviti bar jednu tako dobru sliku?"
    Dala si mi motivaciju da se puno više trudim. Hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na lijepim riječima. Ništa ne dolazi odmah, pa tako ni napredak. Ukoliko želiš vježbati i napredovati, preporučam ti ovaj novi projekt kojem sam se priključila. Kreće se od osnova, pa ako ti nije problem engleski jezik, svaki tjedan uz određenu temu postoji i nekoliko postova koji sve objašnjavaju - a sve što treba napraviti je objaviti jednu fotku tjedno

      Izbriši
  7. Jako lijepo. Moj favorit je cvijet jabuke :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovaj mladi luk predivno! Ma sve je lepo u aprilu!

    OdgovoriIzbriši
  9. bravo, polako napreduješ prema cilju,
    meni je lišće na štriku br 1

    OdgovoriIzbriši
  10. Beautiful photos! That Easter brunch/breakfast collage looks great!

    OdgovoriIzbriši
  11. SUper su ti fotke, fora je ona s rubljem, ma zapravo sve!

    OdgovoriIzbriši
  12. Super su fotke. Meni je luk najbolji.

    OdgovoriIzbriši
  13. Bravo, uzivala sam u svim fotkicama, cak sam malo zavirila i u album za 5.mesec, salata na susenju je totalno cool, a najvise mi se svideo uskrsnji zecic koji pridrzava jaje.:))) Samo napred i cestitke na lepim priznanjima, radujem se i tvojim novim fotkicama.:)))

    OdgovoriIzbriši
  14. Salata koja se suši zaslužuje prvo mjesto...genijalna ideja :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Čestitke! Krasne fotkice i zgodni detalji, meni je najbolja Uskrsni doručak, možda zbog sadržaja :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Čestitiam na upornosti a vidim i na uspješnosti tvog projekta.

    OdgovoriIzbriši
  17. kokica je odlicna! bravo za jos jedan zavrsen mjesec! =))

    OdgovoriIzbriši
  18. Gledam već nekoliko puta ove slike i moram opet reći da mi se iz mjeseca u mjesec sve više sviđaju, ovaj put koliko god me povrće koje se suši kao rublje odmah privuklo i baš mi se sviđa, ipak je ptičica ona kojoj se najviše vraćam, baš je lijepa ! Čestitam ti i na osvojenim nagradama, zasluženo, bravo !

    OdgovoriIzbriši