nedjelja, 30. rujna 2012.

Ajme, koliko nas je! - radovi


Tema rujanske igrice Ajme, koliko nas je! bili su pumidori. Tijekom mjeseca primala sam vaše mailove s receptima. Mislim da igrica potpuno opravdava svoj naziv, jer kad pogledam ovu prekrasnu arhivu recepata, prvo što pomislim je "ajme, koliko radova". Još jednom hvala Petri što me je odabrala za domaćicu. Hvala svima koji su sudjelovali i svojim radovima obogatili zbirku recepata s pumidorima. Da ne duljim previše, predstavljam vam recepte (prema redoslijedu pristizanja prijava, odnosno mailova). 

četvrtak, 27. rujna 2012.

Daring Bakers September 2012 - Empanada Gallega challenge


Patri of the blog Asi Son Los Cosas was our September 2012 Daring Bakers’ hostess and she decided to tempt us with one of her family’s favorite recipes for Empanadas! We were given two dough recipes to choose from and encouraged to fill our Empanadas as creatively as we wished! Thanks Patri for the wonderful challenge!

četvrtak, 20. rujna 2012.

Tiramisu torta s marunom - dobrodošlica jeseni


Do sada sam na blogu prigodnim receptom obilježila dolazak svakog godišnjeg doba osim ljeta. Već i vrapci na grani znaju da teško podnosim vrućine. A ovo ljeto je bilo stvarno pakleno vruće. Lakše dišem već od početka rujna, pogotovo nakon osvježavajuće kiše. Prelazak na novo godišnje doba najbolje je obilježiti pravom jesenskom namirnicom - marunom. Razmišljala sam što bih mogla napraviti i u moje planove se idealno uklopila igrica FBI rukavice (koju je osmislila Maja). Tijekom rujna i listopada istražujemo blog Parfe Dunja. Dunja na svom blogu ima recept za kesten tiramisu koji mi se učinio kao odlična dobrodošlica jeseni i prilika da potrošim zalihu maruna iz zamrzivača.

subota, 15. rujna 2012.

U čokoladnom iščekivanju MasterChefa


Na početku rujna me je Anuja s bloga Simple baking pozvala da se pridružim blog hopu s temom Cook like star koji je posvećen MasterChefu. Uz Anuju, organizatorice su Zoe i Baby Sumo. Kako smo u iščekivanju nove sezone hrvatskog MasterChefa, odlučila sam se prihvatiti poziv i proučiti recepte stranih emisija. Na kraju su mi se svidjela dva recepta, oba čokoladna. A ima li nešto bolje nego grickati čokoladne keksiće ili uživati u čokoladnom souffleu dok gledaš MasterChef? Po recepte sam "skoknula" do daleke Australije. 

nedjelja, 9. rujna 2012.

Lorraine Pascale - slatko i slano


Rijetko pratim televizijski program. Zapravo nisam od onih koji mogu ležati na kauču i gledati u tu "čarobnu kutiju" neovisno o tome što je na programu. Pogledam par dragih serija, poneki film ako skužim najavu, važnije sportske događaje i sportove koje pratim. Međutim, moram priznati kako u posljednje vrijeme češće sjedim pred tv-om. Razlog tome je kanal 24 kitchen. Na početku je bilo malo čudno pratiti program na nizozemskom, a zatim je to postalo stvar navike. Taman kad sam se uljuljala u taj nepoznati jezik, stižu i potpuno razumljive emisije na engleskom jeziku. Nemam ništa protiv jezika kojeg ne govorim, ali ne uživam čitati prijevod u dnu ekrana. Puno mi je draže slušati i pratiti što se govori.

utorak, 4. rujna 2012.

Sale e pepe okus - rustikalne pite s voćem


Evo me opet u Sale e pepe okus rubrici, u kojoj ovog puta s Tamarom isprobavam pite s voćem. Opet se pred nama našlo šest prekrasnih recepata. Miješano voće, smokve, kupine, šljive, marelice te breskve uz još poneki dodatak "zarobljene" su u ukusno prhko tijesto i predstavljaju tradicionalne recepte talijanskih regija. Za jedan recept/voće sam 100% bila sigurna da ga Tamara neće odabrati i pretpostavljala sam što bi mogao biti njezin odabir, ali sve je bilo obavijeno velom tajni, tako da ćemo zajedno pogledati što je ona pripremila. Baš me zanima da li je ona pogodila moj izbor ...

subota, 1. rujna 2012.

Ajme, koliko nas je! - tema za rujan 2012.

Najprije se želim zahvaliti Petri s bloga Thursdays cooking što me je izabrala za domaćicu ovomjesečne igre, kao i trudnici kojoj se moja torta s trešnjama najviše svidjela te sam tako dobila priliku uživati u Petrinim pekmezima. Hvala puno!

Kada me je Petra kontaktirala i pitala da li želim biti nova domaćica, bila sam jako sretna. Popis željenih namirnica već se neko vrijeme vrzma po mojoj glavi i pretežno uključuje sezonske namirnice za pojedina godišnja doba. Nakon lipanjskog kruga, zbog ljetne pauze, nova domaćica preuzima glavnu riječ tek u rujnu. I tu sam se našla zatečena! Što izabrati? Zašto imam toliko vremena za razmišljanje i odluku? Moram priznati da sam se odmah na početku dvoumila između dvije namirnice. Razmislila sam za koju od te dvije namirnice želim skupiti kolekciju vaših recepata i krajnja odluka nije bila teška. Stoga su ovomjesečna tema igre PUMIDORI!!


Nadam se da ih kao i ja volite pripremati na razne načine i da volite sve njihove oblike i boje. Objavljene recepte s fotografijom, imenom i linkom na recept na blogu šaljite na mail


Veselim se vašim receptima!